Sådan får du en billig Tesla forsikring

Har du en elbil fra Tesla, eller overvejer at anskaffe én, så undrer du dig måske over, hvad en forsikring koster?

Udover et sporty design, er alle Teslas modeller S, 3, Y og X, kendte for at yde enormt mange hestekræfter og hurtig acceleration. Men de mange hestekræfter kan måske vise sig at være en udfordring når vi taler forsikring, eller gør det?

Hvordan prisfastsættes en forsikring?

Mange faktorer spiller ind, når forsikringsselskabet beregner en forsikringspræmie på din bil. Og mange af de samme faktorer spiller ind, når vi taler forsikring af en elbil. Antal år skadesfri som bilejer, din alder, evt. medlemskab af fagforeninger, om du står i RKI, samt din bopæl, indgår i forsikringsselskabets vurdering af dig som bilejer. Derudover er det naturligvis vigtigt, hvilken bil, du ønsker at forsikre.

En del af forsikringsselskaberne er fulgt med tiden, og har tilpasset deres beregningsmodeller, så de kan tage højde for hurtige elbiler, uden at forsikringsprisen stikker helt af. I dag er det nemlig sådan, at præmiens størrelser afhænger af elbilens nyværdi og ikke dens antal af hestekræfter. Det giver god mening, eftersom mange elbiler har et højt antal hestekræfter i forhold til konventionelle brændstofs biler.

Hvad kan jeg regne med?

For især Tesla Model X og Model S gælder det at prisen er forholdsvis høj. Den nye model X koster fx fra 1.4 mio. kr. Det får derfor stor betydning for din forsikringspris, om du vil forsikre en model 3 eller en model X, særligt de nye modeller.

Hvis du har kørt skadesfri og har haft bil i mange år, skal du regne med at betale ca. dobbelt op i forhold til en almindelig bilforsikring.

Indhent flere tilbud

Et godt råd er, at kontakte mindst 3 forsikringsselskaber, så du kan sammenligne de forskellige tilbud og derved opnå en billig tesla forsikring. Tesla-klubben.dk skriver om Tesla, og de har også en sektion omkring Tesla-forsikring, hvor du kan få gode råd til, hvordan du indhenter tilbud på forsikring, samt hvad du kan regne med, ud fra din alder, bopæl osv. Her ser du eksempler på indhentede forsikringstilbud, og dem kan du bruge til at sammenligne med de tilbud, du får indhentet, så du ikke betaler for meget for din forsikring.