Hvordan kan coaching hjælpe dig

Coaching kan hjælpe dig i adskillige aspekter af dit liv. Har du problemer på den ene eller anden vis, kan coaching på mange måder styre dig tilbage på rette kurs. 

Coaching er en bestemt måde at lede og behandle mennesker på, en måde at tænke og være på. Et coachingforløb tager dig ud på en meget personlig og individuel rejse. Du bliver mødt på stadiet, hvorpå du befinder dig. Du udvikler redskaber til at overkomme forhindringer og sætte fremtidige mål. Man kan modtage coaching indenfor alt, fra at blive bedre til at møde nye mennesker til at styrke sin professionelle karriere eller egen identitet.

Coaching kan hjælpe dig på alle fronter

I Danmark tilbyder mange coaching indenfor forskellige områder. Har du knas med kærligheden, kan du søge til Dorte Ravn, en kærlighedscoach. Vil du hellere gå på catwalken, sætter Vanessa Stuhr Ellegaard, som udover coach har mange titler på sit CV, fokus på at styrke dit model talent. Eller mangler du generelt motivation, kan du også finde en coach i mental motion. Janne Reffstrup Mortensen er en sportspsykologisk konsulent, der hjælper mennesker til en afbalanceret hverdag. Det er altså svært at finde et område, hvor en coach ikke kan hjælpe dig med personlig eller professionel udvikling. 

Fordele ved coaching

Coaching er et redskab, som får dig til at se dig selv mere klart. Forløbet giver dig den nødvendige plads og struktur til refleksion over din personlige udvikling. 

Selvindsigt

Selvindsigt er en fundamental evne for både personlig og professionel udvikling. Med selvindsigt arbejder du med at opnå dybere indsigt i, hvad du vil og hvor du har brug for at udvikle dig. Coaching styrker ikke kun selvbevidstheden, men også selvtilliden. F.eks.har kærlighedscoachen, Dorte Ravn, ikke kun fokus på, at du skal finde kærligheden. Det handler om en personlig rejse, hvor du opnår indsigt i dig selv og styrker din selvtillid, samtidig med at forløbet leder dig til et bedre kærlighedsliv. 

Modstandsdygtig

Coaching forbedrer din generelle livskvalitet. Et forløb med feedback og større selvindsigt udvikler og styrker din tolerance overfor stress. Det giver dig en bedre tilpasningsevne til håndtering af forandringer og ufordelagtige situationer. Coaching formindsker dermed sandsynligheden for, at du bliver mentalt nedbrudt enten af forhold i dit private liv eller situationer på arbejdspladsen.

Kommunikation

Alle former for coaching styrker dine kommunikationsevner. At udvikle effektive kommunikationsværktøjer hjælper dig generelt med alt i dit liv, så du nemmere kan sætte ord på dine behov og følelser. 

Overskud og balance i hverdagen

Med coaching sætter du dine egne prioriteter og får dem til at fylde mere i dit liv. Det giver dig en bedre balance i hverdagen og får værktøjer, du kan både kan bruge på arbejdspladsen, men også i det private liv. F.eks. coacher Vanessa Stuhr Ellegaard, der selv har model stående på sit CV, unge piger i at værne om sig selv, styrke selvtilliden og sætte grænser. Coaching hjælper pigerne både i den professionelle model branche og giver dem samtidig værktøjer, de kan tage med sig i alle aspekter af deres liv.