Byg Nyt Hus: Hvad koster det at byg nyt hus i 2022?

At byg nyt hus vil i gennemsnit koste 23.000 kroner pr. m2 at bygge i 2022.

Afhængigt af din placering kan prisen pr. kvadratmeter for byggeri variere.

Generelt vil huse bygget med murværk være dyrere end huse bygget med tømrerarbejde.

Derudover bør man tage højde for omkostningerne til VVS- og elektrikerarbejde, når man får et tilbud på byggeriet.

Hvilke faktorer påvirker omkostningerne ved at bygge et nyt hus

Der er flere faktorer, der kan påvirke omkostningerne ved at bygge et nyt hus, herunder:

– Beliggenhed: Prisen på byggematerialer og arbejdskraft varierer afhængigt af din placering. Hvis du bor i et byområde, vil byggeomkostningerne være højere, end hvis du bor i et landområde.

– Type af byggeri: Murede huse (bygget med mursten eller blokke) har tendens til at være dyrere end huse bygget med tømrerarbejde (træramme).

– Størrelse af huset: Omkostningerne ved at bygge et nyt hus stiger, når husets størrelse øges.

– Ekstraudstyr: Omkostningerne ved at tilføje ekstraudstyr som f.eks. en garage eller en swimmingpool vil også øge de samlede omkostninger ved at bygge et nyt hus.

Hvad koster det at byg nyt hus pris per m2?

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Byggeri vil den gennemsnitlige kvadratmeterpris for nybyggeri i 2022 være 23.000 kroner. Altså en smule over 20.000 kroner pr. kvadratmeter for, at byg nyt hus.

Prisen varierer dog afhængigt af flere faktorer, såsom hvor i landet du bor og hvilken type byggeri du ønsker

I København ligger prisen på nybyggeri typisk mellem 30.000-40.000 kroner pr. kvadratmeter

I Aarhus ligger prisen normalt på mellem 20.000-30.000 kr. pr. kvadratmeter

Og i Odense ligger prisen typisk på mellem 15.000-25.000 kr. pr. kvadratmeter.

Hvad er de samlede omkostninger ved at bygge et nyt hus?

De samlede omkostninger ved at bygge et nyt hus afhænger af flere faktorer, herunder husets størrelse, konstruktionstypen, og om du tilføjer ekstraudstyr som f.eks. en garage eller en swimmingpool.

Hvis man antager en gennemsnitspris pr. kvadratmeter på 23 000 DKK, vil et hus på 120 m2 koste ca. 2,76 mio. DKK at bygge

Hvis du vælger at tilføje et garage, vil omkostningerne stige til ca. 3,2 mio. kr

Og hvis du tilføjer en swimmingpool, stiger prisen til ca. 4 mio. kr.

Hvad er prisen for murværk?

Murværkskonstruktioner (bygget med mursten eller blokke) har tendens til at være dyrere end tømrerkonstruktioner (træskeletkonstruktioner).

Prisen kan dog variere afhængigt af den anvendte type mursten eller blokke og husets størrelse.

Hvad er prisen for tømrerbyggeri?

Tømrerbyggeri (træskeletbyggeri) er typisk billigere end murerbyggeri. Den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter for tømrerarbejde er på 21 000 DKK

Prisen kan dog variere afhængigt af, hvilken type træ der anvendes, og hvor stort huset er.

Hvad koster det at tilføje en garage?

Hvis du tilføjer en garage til dit nye hus, vil det øge de samlede omkostninger med ca. 10-15 %. Det betyder, at hvis du bygger et hus, der koster 3 mio. kr., vil tilføjelsen af en garage øge omkostningerne til ca. 3,3-3,4 mio. kr.

Sådan får du det bedste tilbud at byg nyt hus

Der er flere ting, du kan gøre for at få den bedste pris på dit nybyggeri:

– Få flere tilbud: Det er vigtigt at få flere tilbud fra forskellige bygherrer, før du beslutter dig for, hvem du vil hyre. Dette vil give dig en bedre idé om den gennemsnitlige pris for at bygge et nyt hus i dit område.

– Køb rundt efter byggematerialer: Prisen på byggematerialer kan variere afhængigt af, hvor du køber dem. Det er værd at shoppe rundt for at finde de bedste tilbud.

– Prøv at forhandle: Vær ikke bange for at forhandle med bygherrerne om prisen. De forventer det og er normalt villige til at forhandle.

– Vælg et mindre hus: Hvis du er på et budget, er en måde at at reducere omkostningerne ved at bygge et nyt hus er at vælge et mindre hus. Dette vil reducere mængden af materialer og arbejdskraft og dermed de samlede omkostninger.

– Overvej en anden konstruktionstype: Murede huse har en tendens til at være dyrere end huse med træramme. Hvis du er på et budget, bør du måske overveje et hus med træramme i stedet.

At bygge et nyt hus er en stor investering, så det er vigtigt at få det bedste tilbud, du kan få. Ved at shoppe rundt efter tilbud, byggematerialer og forhandle med bygherrerne kan du spare mange penge.