Sådan bager du de perfekte bananboller

Vi kender det alle sammen. Man køber en klase bananer, og inden for en uge ligger de allerede og får den brunlige kulør. Mange vil nok smide dem ud på dette tidspunkt, men du kan faktisk bruge dem til at lave nogle lækre bananboller i stedet.

De brunlige bananer har nemlig en ekstra sødme, som man ikke får ved de helt modne. Bananboller er perfekt som supplement til morgenmaden eller som en lille eftermiddagssnack. Derudover, er det faktisk enormt nemme at bage. Dejen skal ikke æltes eller plejes, ingredienserne skal egentlig bare røres sammen i en skål.

Ingredienser:

  • 2,5 dl vand, lunkent
  • 25 g gær
  • 1 tsk honning
  • 2 bananer godt modne
  • 100 g mørk chokolade knapper eller groft hakket
  • 2 dl yoghurt, creme fraiche eller lign.
  • 150 g havregryn
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåden er som sagt dejlig simpel og let udførlig.

Du starter med at hælde det lunke vand i skålen, hvorefter gæren smuldres i og røres ud i vandet. Herefter tilsætter du honning og rører det op til det er opløst. Det giver en lækker sødme til dejen. Ved siden af, skal du mose dine bananer. Jeg anbefaler, at det gøres med en gaffel.

Herefter tilsætter du dine moste bananer, mørke chokolade, yoghurt og havregryn til blandingen og rører det godt rundt. For at gøre dejen sammenhængende skal du herefter tilsætte hvedemel. Det er vigtigt, at du ikke kommer for meget i til starte med. Hæld i stedet lidt efter lidt ind til dejen er ensartet.

Dæk herefter skålen til med et viskestykke eller husplast, og lad dejen hæve i omkring 1,5 timer. Tænd i mellemtiden ovnen og sæt temperaturen til 220 grader.

Når dejen har hævet færdig, tager du mindre stykker op ad gangen og laver det til fine boller – og lægger dem på bagepladen. Det kan være en god ide, at pensle bollerne med sammenpisket æg inden de ryger i ovnen.

Så skal bananbollerne blot bage i ca. 18 min. og voila! Så har du en lækker snack, morgenmad eller noget helt tredje.

Opskrift taget fra: https://www.louisesmadblog.dk/bananboller-med-chokolade/