Ny sammenligningsportal ønsker, at flere tager et aktivt elvalg

For nogle ganske få dage blev Eltjek24.dk lanceret. Et site, hvor danskerne kan få rådgivning om valg af elselskab. Folkene bag sitet har et klart og tydeligt ønske om, at flere danskere aktivt tager stilling til, hvilken el-leverandør der forsyner dem med strøm.

I Danmark har vi haft et frit elvalg siden 2003, hvilket betyder, at vi selv bestemmer, hvilket elselskab der skal levere vores strøm.

Selvom vi har haft valget så mange år, er det blot omkring 7-10 % af danskerne, der aktivt tager stilling til, hvilket elselskab der forsyner dem med strøm, og det er en fejl, mener Jesper Jensen, der er medindehaver af Eltjek24.dk.

“På mange områder er det helt vanvittigt, at så mange undlader at foretage sig noget synderligt aktivt i forhold til valg af elselskab. Dels fordi der i rigtig manges tilfælde vil være en masse penge at spare, men også fordi ens valg af elselskab kan være med til accelerere den grønne omstilling, og mit indtryk er da, at rigtig mange gerne vil gøre noget godt for klimaet,” forklarer Jesper Jensen og fortsætter:

“I dag er det desværre ikke alle elselskaber, der udelukkende sælger grøn strøm. Altså strøm leveret fra bæredygtige energikilder. Nogle elselskaber sælger såkaldt sort strøm, og disse bidrager altså ikke ligefrem til en renere planet. Derfor er min appel da, at alle, der ønsker at bekæmpe klimaforandringer, skal sætte sig ind i, hvorvidt deres elselskab har en grøn profil. Er dette ikke tilfældet, bør man skifte.”

Oversigter over billigste og bedste elselskaber

Hvis du ønsker at imødekomme ovenstående opfordring, kan du med fordel kigge forbi Eltjek24.dk. Herinde finder du nemlig blandt andet oversigter over de bedste og billigste elselskaber.