Tips til at få lejebolig i København

Efterspørgslen efter lejeboliger og lejligheder i København har været jævnt stigende de sidste 3 årtier. At finde en ledig og passende bolig som tilflytter er derfor også blevet det rene kaos. I dette indlæg vil jeg koge boligsøgningen ned i 3 tips, der i hvert fald hjalp mig, da jeg stod i situationen.

Brug sociale medier

Facebook og Instagram er perfekte midler til din boligsøgning. De er gratis, har en bred rækkevide, og kan fungerer ekspotentielt. Ift. til Facebook vil jeg anbefale den/de boligsøgende, at skrive et udførligt opslag om jer, jeres præferencer ift. lokation, størrelse og budget, og alm. Kontaktoplysninger. Indlægget burde postes på de respektive Facebook-vægge og samtlige grupper for boligsøgning I kan finde. 

En relativ ny funktion på Instagram er muligheden for dele stories. Det er derfor et genialt redskab for boligsøgningen.

Hvis man er heldig, har man en perifær kontakt eller bekendt, der har plads til en roomie, eller står med en tom lejlighed. Det er som udgangspunkt mere prefærablet at leje fra en man kender, da der oftest ikke samme omkostinger.

Fifs til boligportaler

Der findes efterhånden enormt mange boligportaler, der oftest er meget tilsvarende. De har typisk samme opslag om lejemål, men varierer i kvalitet og kundeservice. Man kan som regel finde mange attraktive lejemål på disse sider, men man vil opleve to store udfordringer. 

  1. Mangel på svar. Svar-raten på henvendelser over boligportalerne er, i min erfaring, ekstremt dårlig. Man får sjældent svar på henvendelsen. Hvilket formentlig skyldes, at de attraktive lejligheder får enormt mange henvendelser i løbet af meget kort tid.
  2. Dyre abonnementspriser. Boligportalerne har stort set alle samme en betalingsvæg, der gør at man ikke kan skrive til udlejerne, med mindre man køber deres ekstremt dyre abonnement (som regel 300-500 kr om måneden).

Et fif til boligportaler er derfor, at gennemsøge samtlige lejligheder, der falder inden for sine prefærencer og gemme dem. Mange af portalerne tilbyder en 3-5 gratis prøveperiode på deres abonnementer, så hvis man effektivt kontakter udlejere i det tidsrum, undgår man betale for abonnementet. Så afhænger successen naturligvis af, om man får et svar tilbage.

Skriv direkte til udlejer

Fra egne oplevelser er den mest optimale måde at kontakte udlejere på, er ved at finde virksomheden der administrerer ejendommen, og kontakte dem direkte. Et konkret eksempel vil være, hvis jeg finder en attraktiv lejebolig på en af de alm. Boligeportaler – slår adressen op – og finder ud af, at den er administreret af Kereby. Herfra kontakter man så ejendomsselskabet direkte.

Denne taktik giver som regel meget bedre resultater. Virksomhederne svarer som regel hurtigere og oftere. Derudover, er det helt gratis.