Kom i gang med fiskeri i en Put & Take sø

Drømmer du om at komme i gang med lystfiskeri? Der er mange måder, du kan starte din fiskehobby op på. Du kan tage til kysten og fiske efter havørred, hornfisk, makrel og sild. Eller du kan starte op et sted, hvor du kan komme til at træne lidt mere. Et sted hvor du ved at der er fisk.

Prøv en Put & Take sø de første gange. Her kan du lære dit grej at kende, og øve dig i at fiske, kaste med flåddet, øve fluefiskeri eller hvad du nu gerne vil starte med. Og der er fisk der. På et begænset område. Så chancen for fangst er markant større, end hvis du starter ved kyst eller å.

En Put & Take sø er en mindre sø, hvor der udsættes forskellige fiskearter. Oftest er det regnbueørreder som er dem der er flest af, og som også er en fantastisk sportsfisk. Og så er regnbueørreden “en fætter” til både havørreden og laksen, som du måske gerne vil fange en dag.

Den jager på samme måde, og fanges ofte på samme metoder. Så den er rigtig god træning.

Prøv din lokale Put & Take sø
Der findes Put & Take søer over det meste af landet. Og i rigtigt mange udsættes der fisk flere gange om ugen.

Her betaler du for et vist antal timer, hvor du må fiske i søen. Typisk starter det ved 80-100 kr for et 2 timers fiskekort, og prisen stiger så 20-30 kroner for hver time.

I mange søer må du fange alle de fisk du vil, i andre er der en begrænsning på nogle fisk i timen, eller et bestemt antal pr. fiskekort du indløser.

Find din nærmeste Put & Take sø her

Forbered dig før fisketuren
Inden du tager afsted, skal du forberede fisketuren lidt. Sørg for at dit grej er klart, så du nemt kan komme i gang med fiskeriet.

Medbring fiskenet, køletaske til fisk, fiskestang og endegrej. I Put & Take kan det være Powerbait, blink, spinnere, orm, fluer og lignende. Der skal også lidt hygge til, så måske også en kande kaffe, eller hvad der nu skal til, for at du får en god tur.

Beklædningen er også vigtig. Specielt hvis vejret ikke er det bedste. En god jakke til fiskeri kan anbefales. Det behøver ikke være en specialjakke. Bare den kan modstå det vejr, som dagen byder på.

Knæk og bræk med fiskeriet.