Hvem har forudsætninger for bæredygtighed?

Klimaaftryk og bæredygtighed er højt på dagsordenen i nutidens samfund. Dette omfatter virksomheder i alle kategorier. Det er både de børsnoterede virksomheder, dem der er i gang med at finde fodfæste i deres industri og de helt nystartede virksomheder, der har interesse i at indordne sig efter den voksende efterspørgsel efter mere miljørigtige – og bevidste produkter. Dog har enkelte industrier eller brancher traditionelt en udfordring i forhold til at omvende sine processer og tilgange til produktion, da store dele af forretningen bygger på kemikalier, olie eller andre skadelige stoffer. Disse brancher tæller eksempelvis tankstationer og rengøring, hvor forretningen tidligere har været bundet op på henholdsvis benzin og kemikalier. Dog har nogen af disse virksomheder allerede fået implementeret ændringer til deres koncept. To af disse kigges nærmere på i dette indlæg. 

Rengørinsartikler med fokus på planeten

En af de virksomheder, der virkelig har formået at tilpasse sig den større efterspørgsel er Dansk Industri Supply. Virksomheden har indordnet efter efterspørgslen ved bl.a. bruge genanvendelig materiale ved alle virksomhedens emballager i forsøget på at mindske klimaaftrykket på planeten. Derudover har virksomheden koordineret kørsel, der sikrer lavere benzinforbrug, hvor Dansk Industri Supply ydermere sparer både tid og kørte kilometer, der igen er med at minimere benzinforbruget. Dansk Industri Supply, eller DIS som de omtales i daglig tale, har endvidere fokuseret på salg af miljøvenlige produkter og et lavere papirforbrug, der skåner diverse træer rundt omkring i verden. Endeligt forsøger virksomheden at benytte nye og moderne køretøjer, ofte drevet af el, der sørger for mindre Co2-forurening. Hertil er DIS begyndt at sortere affald grundigt. Dette er altså et godt eksempel på en virksomhed, der trods dens lidt sværere forudsætninger, har formået at inkorporere flere elementer af bæredygtighed. 

Verdens mest bæredygtige virksomhed

En af de fornemste titler, der blev givet i forbindelse med merkantil bæredygtighed, blev givet til det danske firma Vestas, der vandt prisen for verdens mest bæredygtige virksomhed. I følge administrerende direktør Henrik Andersen, er det en stor ære: “Det er jeg selvfølgelig enormt glad for, men det er også klart, at jeg er enormt ydmyg over det”. Det er en stor anerkendelse af både virksomheden, konceptet og deres medarbejdere.