Hvad kan man gøre for at skåne miljøet?

Skrotning af biler

Skrotning af biler er aktuelt i hele landet – på Sjælland, Fyn og Jylland. Her kan bl.a. nævnes Fyns Autogenbrug, der beskæftiger sig med skrotning af biler samt opkøb af jern og metal på fyn. Men tendensen for at skrotte biler, er samtidig noget der tiltrækker danskerne i højere grad. Langt fra alle de biler, der bliver skrottet er gamle, faldefærdige biler, der er livsfarlige for folk i trafikken. I gennemsnit bliver der skrottet 5000 nye biler om året uden at man forsøger at reparere dem. En gennemsnitlig bil holder 15 år inden den skal skrottes, men flere af dem skrottes før. De seneste 10 år er 50.000 biler blevet skrottet før de fyldte 10 år, hvilket skyldes en såkaldt reparationsgrænse, der indbefatter at bilen ikke må repareres, hvis det koster mere end 75% af bilens markedsværdi og det skal samtidig være nye reservedele, der ligger til grund for reparationsprisen. Vi ønsker at flere genavender deres gamle biler, da det kan være fordelagtigt for miljøet, hvilket Mia Amalie Holstein kommenterer på: “Det er hverken godt for klimaet, samfundsøkonomien eller den enkelte bilist, hvis næsten nye biler bliver erstattet af helt nye biler, inden de har kørt et tilstrækkeligt antal kilometer. Derfor vil vi opfordre Christiansborg til at fjerne reglen om en 75 pct. reparationsgrænse. Så vil flere biler blive repareret, når de får skader, frem for at ende som skrot”.

Her er andre muligheder til inspiration:
– Tag cyklen
– Sorter dit affald
– Spis mindre kød og færre mælkeprodukter
– Spar på strøm og vand
– Køb lokal mad.