5 kreative aktiviteter til sommerhusturen

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og det er tid til at overveje om der skal planlægges nogle aktiviteter i ferien.

Skal I i sommerhus, er det rart at have nogle aktiviteter i baghånden, hvis nu det danske vejr viser sig fra sin lunefulde side. Herunder får du 5 kreative aktiviteter for hele familien.

1) Male på sten
Børn elsker at være kreative, og en god aktivitet til sommerhusferien er at male på sten. Det er en hyggelig aktivitet, som I kan lave både ude og inde. Og da der formentligt er en strand i nærheden, er der rigeligt med sten I kan samle. Udover sten skal I bruge hobbymaling eller stentuscher.

Guide: Sådan maler du på sten

2) Spil brætspil
Brætspil og familiespil er næsten synonym med en god sommerhustur. Her kan I spille Ludo, Labyrinth, Myretuen eller noget helt fjerde. Eller hvad med kortspil som 500 eller Fisk. Har I terning kan I spille Yatzy, 10.000 eller Meyer.

Spil er suveræn kvalitetstid med familien, og der findes masser af gode spil, hvor både børn og voksne kan være med.

3) Find dyr i naturen
I sommerhusområder kan der være mange spændende dyr. Her kan være både fugle, pattedyr, insekter og meget mere. Er I naturglade, kan I prøve at finde dyr på tid. Lav 2 hold som skal finde og dokumentere 3 dyrearter.

En voksen kan styre legen, og finde på de 3 dyr. Børnene skal nu finde 1 dyr ad gangen, og dokumentere det med deres mobiltelefon. Det første dyr giver 1 point, næste dyr 2 point og 3 dyr 3 point.

Leg 1 time, 2 hold og 3 dyr

4) Fang krabber
Til en god sommerhustur ved kysten, hører også en god krabbejagt. Fra badebroer, moler og havne, kan I nemt fange krabber. Bare for sjov, eller for at prøve at spise dem.

Køb en krabbefiskestang eller lav din egen med en pind, en snor, en tøjklemme og en hulsten som vægt. Sæt et stykke spegepølse eller en musling på. Og så gælder det ellers om at fiske løs.
Det er sjovest hvis der ikke er alt for dybt, så I kan se bunden og krabberne dernede.

Med et fiskenet (sommerfuglenet) og en spand til krabberne, kan I nemt fange dem og holde styr på antallet i spanden.

5) Byg et sandslot
Det er altid sjovt at lege med sand. Og på strandens store sandkasse, er der alt det byggemateriale I har behov for. Byg et stort sandslot eller lav flotte sandskulpturer. Måske kan børnene også få lov til at dække mor eller far med sand.

Med et par spande og nogle små legeskovle, kan der gå timevis med at bygge med sand på stranden.