Hvad skal jeg vide inden jeg får barn?

En stor majoritet af folk har en vis forforståelse omkring de ting der vigtige når man skal til at bringe nyt liv til verden. Der er en del arbejde i forhold til forberedelse af boligen, indkøb af materialer såsom barnevogn, puslebord, bleer mv., og mentalt at gøre sig klar på en familieforøgelse. Men mange er nok ikke klar over alt det andet, lidt mere omfattende forberedelse, der også går forud for en baby. Her kan nævnes aktiviteter som sansemotorisk øvelse, hvis barnet har besvær med dette og babysvømning for at gøre babyen klar til vand. 

Sansemotorik er det samspil, der foregår mellem krop, hjerne og sanser. Dette samspil ligger til grund for stor set samtligt af vores bevægelsesmønstre, reaktioner, adfærd og følelser. Her skelnes der mellem primære sanser og primære reflekser. Disse er en del af vores centralnervesystem, som er fundamentalt for hjernens fortsatte udvikling. Nogle børn kan have udfordringer med dette i deres tidlige år, men det kan forbedres betydeligt hvis man får trænet det af professionelle. 

Med udgangspunkt i babysvømning som udfordring, kan det også være utroligt givende for babyen. Det bidrager med balanceevne, fortrolighed med vand og et bedre samt tættere forhold mellem barn og forældre. Hertil vænner babyen sig også til at være i vandet, der mindsker risikoen for at personen får vandskræk senere i livet. 

Der er enormt meget man skal tage stilling til når man venter et barn, men det er det hele værd.