How2Guiden: Vejledning til hverdagens udfordringer

Savner du gode råd og vejledninger til hverdagens udfordringer? Med hjemmesiden How2Guiden ved hånden kan du finde svar på mange af de klassiske spørgsmål, der melder sig, når man skal passe hus og have. Guiden er ganske gratis og bruge, og der kommer hele tiden flere indlæg på siden. Læs med og bliv klædt godt på til alle slags udfordringer – store som små…

På How2Guiden kan du finde mange gode råd. Alle indlæg er arrangeret efter tema, så du nemt kan finde rundt. Brug menuen øverst på siden for at tilgå de enkelte emner. Her kan du f.eks. læse om udfordringer i haven, hvordan du slipper af med skadedyr, slipper af med pletter og hvordan du regner med rumfang og areal i temaet ’Tal og matematik’.

Udfordringer i haven

Når foråret melder sin ankomst, er det tid til at komme i haven – også selvom du ikke er udpræget havemenneske. Der er nemlig altid tusinde ting, der skal gøres. Sådan forholder det sig også selvom du stort set kun har græs i haven, for hvordan vedligeholder man nu bedst græsplænen? Hvornår er det bedst at slå græs, hvor lang tid tager det for græsfrø at spire og hvornår skal man så ny græs?

Det første spørgsmål først: Det er bedst at slå græs, når græsset er tørt. Er plænen våd, lægger græsstråene sig ned, og det er derfor svært at slå græsset jævnt. Græsstrå er ca. 3 uger om at spire, men sol, varme, vand og jord/gødning spiller ind på hastigheden. Forår og efterår er de bedste årstider, hvis du skal så ny græs.

Slip af med skadedyr

Der findes mange slags skadedyr, som kan være generende – ja måske endda farlige. På How2Guiden finder du aktuelle vejledninger til hvordan du slipper af med skadedyr. Det gælder f.eks. myrer. For at bekæmpe myrer kan du enten bruge gift eller helt almindelige ingredienser fra husholdningen. Sidstnævnte er at foretrække – særligt hvis myrerne er i et område, hvor du ikke ønsker at sprøjte.

Du kan f.eks. bruge peber, kanel eller kaffe mod myrerne. Disse helt almindelige ingredienser, som har en meget stærk lugt, bryder myrerne sig ikke om. Du kan også bruge appelsinskræl, som har samme effekt. Er du til mere barbariske løsninger, så er kogende vande altid en mulighed.