Det skal du være opmærksom på ved gulvslibning:

Måske du har oplevet at gulvet i din lejlighed eller hus med tiden er bliver slidt og ujævnt. Det er helt normalt og det kan heldigvis løses ved at slibe gulvet. Det kan godt være en smule hårdt men det er besværet værd og ikke så svært som man måske skulle tro.

Hvis du har hænderne godt skruet på vil jeg vove at påstå det er til at klare!

Pas på gulvet

Hvis du vælger at løse opgaven med gulvafslibning selv, skal du være opmærksom på en række ting så du sikrer dig det bedst mulige resultat. Det er eksempelvis vigtigt at du bruger den rigtige type af sandpapir. Alternativt risikerer du faktisk at forværre standen på dit gulv. Herunder kommer en række råd du med fordel kan læse inden du begynder at slibe dit gulv.

Ansigtsmaske
Overvej at benytte en ansigtsmaske og lukke både døre og vinduer mens du arbejder. Det skyldes at det sviner og støver meget. Dette savsmuld og støv kan være usundt at indånde.

Sandpapir
Sandpapiret bør være mere grove korn. Især når der skal fjernes smuds fra gulvet. Her vil det tynde sandpapir ikke altid være tilstrækkeligt. Du skal i øvrigt også skifte sandpapiret ofte. Desto mere du benytter det jo dårligere bliver det nemlig. Du kan derfor med fordel købe meget sandpapir så du altid har et frisk stykke ved hånden. Det gør bare arbejdet meget nemmere.

Vær grundig
Husk at være grundig. Det kan godt betale sig at gøre arbejdet ordentligt – det bliver man glad for i længden. Du kan risikere at gulvet er ujævnt enkelte steder hvor din gulvsliber ikke kan kører. Her kan du selv udjævne det ved at slibe det resterende område i hånden.

Ved at kæle for detaljerne holder resultatet af dit arbejde længere og du vil uden tvivl blive gladere for det selv efterfølgende.

Med disse råd bør du være klar til at slibe dine gulve derhjemme. Hvis du stadig ikke har mod på det selv kan man jo naturligvis altid overveje at få hjælp af en professionel. Således er man garanteret et pænt resultat.

God arbejdslyst til dem der tør prøve selv!