Cortenstål i din have

Det er ved at være tid til at komme i haven igen. Sommeren er på spring og det gode vejr er så småt ved at være over os igen. For rigtig mange mennesker betyder det at det tid til at komme i haven igen.

For nogle betyder det store gør-det-selv projekter, med nyt havehegn, ny græsplæne eller ny terrasse.
For andre betyder det mindre opgraderinger til udearealerne, som plantning af nyt blomsterbed eller tilføjelse af nye plantekasser til indkørsel eller baghaven.

Mange sværger til at benytte sig af plantekasser af træ. Men der findes faktisk flotte alternativer i stål.

Hvis du skal igang med at plante nye træer, blomster eller afgrødre, er plantekasser i cortenstål måske noget for dig. Her får du nemlig nogle kasser og krukker, der holder i flere år end trækasser og passer flot ind i naturen, med et tidsløst look og design.

De er nemme at flytte rundt på og bliver i manges øjne flottere med tiden. Cortenstål passer rigtig flot ind i naturens elementer, som brun, gul, og grøn og kommer i mange forskellige størrelser.

Der er rigtig mange muligheder når man skal vælge materialer til brug i haven. Vi sværger dog til at bruge materialer der er flotte og holdbare. Derfor benytter vi cortenstål.

Hvad er cortenstål?

Cortenstål er en holdbar ståltype der har et oxyderet udtryk, som bliver mere rødligt og rustent med tiden. Dog forbinder man tit rust med metaler der er ved at gå i stykker. Cortenstål er lavet til at være rusten og bliver faktisk mere holdbart med tiden. Stålet er derfor perfekt til brug i haven, som blomsterkasser, krukker og bede.

Cortenstål bliver også brugt til konstruktionen af skibscontainere, der både bliver udsat for kraftig vind og vand og siger derfor lidt om holdbarheden.

Der findes tungmetallerne kobber, nikkel og krom i corten-legering, så plantekasser og krukker skal derfor fores hvis det ønskes at plante afgrødre i dem.