Find en andelsbolig i København med Flatr

Det er praktisk talt umuligt at finde en andelsbolig i København. I hvert fald hvis man spørger de boligsøgende. Men heldigvis findes der en løsning. På Flatr kan man skrive sig op til andelsboliger i København.

Det er svært at finde en andelsbolig i København

At søge efter en andelsbolig kan være som at famle i blinde. De seneste år har der været fart på andelsboligmarkedet, man skal være hurtig på aftrækkeren for at få fingrene i en god andelsbolig i en sund andelsboligforening, for der er rift om buddet. Oveni det, så er der generelt få andelsboliger i Danmark. Der er omtrent 210.000 andelsboliger i hele Danmark. Så der er ikke noget at sige at sige til, at det er svært at finde en andelsbolig. Søger man dog andelsbolig i København, er man fristet til at tro at det er lettere, da omkring en tredjedel af Københavns boligmasse består af andelsboliger. Men det er netop disse der er i høj kurs, og det er disse der er svære at få fat i.

Interne ventelister udelukker udefrakommende

Mange andelsboligforeninger kører med interne ventelister, hvor beboere kan skrive sig selv, familiemedlemmer og venner op. Hvis andelsboligforeningen er attraktiv, det vil sige har en god placering, god størrelse andelsboliger, ejendommen er i god stand, og økonomien er sund, så bliver folk boende i lang tid ad gangen. Det vil sige at der går flere år før dem på ventelisten bliver tilbudt en lejlighed i andelsboligforeningen. Kommer man udefra, kan det godt se sort ud, overhovedet at komme i betragtning til en andelsbolig i København. 

De eksterne ventelister er krævende og mangler transparens

Der findes dog andelsboligforeninger, der også kører eksterne ventelister. Her er det muligt for udefrakommende at komme i betragtning. Men disse ventelister bliver som regel håndteret manuelt af én i bestyrelsen. Det er et hårdt og tidkrævende arbejde, og der er mange henvendelser at tage sig af. Listen, som typisk bliver håndteret i Excel, skal opdateres, der skal opkræves gebyrer og sikres at der bliver passet godt på de enkelte personers data. De boligsøgende der har skrevet sig op på ventelisten, ved ikke hvor de står på listen. Så de ved ikke hvor langt fra eller hvor tæt på de er at få et tilbud på en andelsbolig i København.

Flatr hjælper boligsøgende med at finde en andelsbolig i København

Med et ventelistesystem fra Flatr slipper andelsboligforeninger for at bruge tid og ressourcer på at administrere ventelister og håndtere henvendelser fra desperate boligsøgende. De skal ikke længere holde styr på aktive boligsøgende, opdatere listen, kræve gebyrer eller tænke over love og regler.

Boligsøgende kan nemt skrive sig op til flere andelsboliger via. Flatrs hjemmeside. Her findes et overblik over alle de andelsboligforeninger i København, der kører med Flatrs ventelistesystem. Hver gang der oprettes en ny venteliste, bliver de boligsøgende opdateret. Og der er fuld transparens om hvilket nummer de har på ventelisten. De kan derfor lettere danne et overblik over deres opskrivninger og chancer for at finde en andelsbolig i København.