Vedligeholdelsesfrit havehegn

Sommeren 2022 er ved at være over os og det betyder for mange husejere at det er tid til at komme i haven og gå igang med nogle af de mange projekter der har hobet sig op henover vinteren eller få færdiggjort de projekter der blev startet op sidste sommer.

For rigtig mange betyder det at havehegnet skal have den årlige tur med olie, træbeskyttelse og en omgang maling. For nogle betyder det opsætning af helt nyt hegn, da der er gået råd i det gamle.

Det kan være en on-going process at holde sit havehegn flot hver eneste år og blive enig med naboen om hvis ansvar det er at holde hegnet pænt.

Men der er faktisk kommet en løsning og et nyt produkt der kan afhjælpe den årlige proces med at holde hegnet flot og funktionelt og derfor giver tid til andre projekter i haven.

Overvej Komposithegn til haven

De nye løsning hedder komposit og kommer i flere forskellige udgaver. Komposit er ikke en ny træsort, men et blandingsprodukt af træ, plastik og bindemiddel, der gør at det ikke kræver den samme vedligeholdelse, som almindeligt træ. Den store mængde plastik blandet med træ, gør at plankerne i hegnet er meget modstandsdygtige overfor vind og vejr og samtidig ikke er ligeså sårbare over for fugt, der på sigt giver råd i fx. almindelige træsorter, som man før har brugt til at bygge sit havehegn af.

Derfor kalder man komposithegn for vedligeholdelsesfrit havehegn, da det i store træk slet ikke kræver den samme behandling som almindeligt træhegn.

Hegnet skal selvfølgelig vaskes i ny og næ for at holde det pænt og fri for pollen og andet skidt der kommer fra haven. Men kræver ingen produkter for at vedligeholde det.

Komposithegn kommer også som terrassebrædder, der også kan bruges til at bygge trapper, bænke og andre løsninger med. På den måde får du ikke bare et vedligeholdelsesfrit havehegn, men også en vedligeholdelsesfri terrasse, som ikke giver splinter i tærerne og samtidig matcher dit nye flotte hegn.

Det er en løsning som flere og flere danskere er begyndt at benytte sig af og nyder rigtig godt af, da hegnet ligner rigtige træplanker og holder i mange år ud i fremtiden.

En miljøvenlig løsning

Udover at slå sig på at være vedligeholdelsesfrit er komposit også en meget mere miljøvenlig løsning. Ikke blot fordi det kræver færre kemikalier at vedligeholde end almindeligt træ. Men også fordi det er resttræ og plastik der bliver brugt til at producerer hegnet.