Værd at vide om CFD simulering

Computational Fluid Dynamics (CFD)-simulering – også kaldet CFD simulering – er ikke ny, men tilgængeligheden af ​​kraftig computerkraft til farme er gratis, hvilket gør det mere almindeligt i de senere år at bruge CFD-simuleringer til produktudvikling – begge dele. til konceptdesign, optimering og fejlfinding.

Som?

CFD-simulering bruges til at måle faktiske bevægelser, temperaturfordeling eller trykreduktion af en komponent (f.eks. en bygning).

Fordelen ved CFD’er er fx, at ændringer af komponenter eller systemer kan testes, inden der foretages fysiske ændringer, hvilket altid kan reducere produktionstab, eksekveringstid og omkostninger. Hvordan?

Det første og måske vigtigste skridt er hele tiden at definere formålet med simuleringen. Herefter tegnes og klargøres geometrien, hvilket mest er i 3D, men det kan også laves i 2D. Følgende er væskens/væskens egenskaber, såsom densitet, viskositet og flow. Flere væsker (f.eks. luft og vand) end korn kan indgå i mere avancerede simuleringer. Når væskeegenskaberne og geometrien er kontrolleret, er næste trin at lave et netværk, dvs. opdele domænet i mange små celler. Du kan derefter udføre simuleringen og bearbejde resultaterne (f.eks. print eller hastighed) og altid vise dem i farver, der ser godt ud – for eksempel direkte i en mesh eller i form af streams – begge indikatorer er vist nedenfor.