Problemer med hårtab?

Størstedelen af alle mænd oplever hårtab i forskellige omfang. For nogle sker det senere i livet, mens det for andre sker forholdsvis tidligt.

Blandt kvinder er hårtab ikke så almindeligt og ikke meget omtalt. Hvis du normalt oplever normalt hårtab, er det som regel arveligt, og håret bliver tyndere over en periode og holder til sidst op med at vokse. Hvis du har pletvis hårtab, kan det skyldes, at kroppen producerer et antistof, der virker direkte på hårsækkene og stopper dem i at vokse.

For både mænd og kvinder kan hårtab også være forårsaget af stress, medicin, dårlige vaner, eller forkert kosten.

Hårdtabsbehandling

Man kan til en vis grad forbygge hårtab men såfremt det ikke er tilstrækkeligt, er det muligt at blive behandlet ved en hårklinik. Denne behandling er meget effektiv, den sikrer bedre kvalitet af dit eksisterende hår og hjælper kedelige hårsække med at begynde at producere nyt hår.

Det er muligt at få behandling af hårtab både på hovedet, øjenbryn og skæg. Behandlingen hjælper og forebygger mod hårtab samtidig med at den får dit hår til at vokse.

Det kan du selv gøre

Såfremt du har arvet dit hårtab fra en fra din familie, vil det være vanskeligt at forbygge. Du kan dog med fordel forsøge at give dit år de mest optimale forudsætninger for at gro.

I den forbindelse er det essentielt at spise mange mineraler og vitaminer. Generelt vil en sund og varieret kost gavne dit hår og dets vækst. Derudover er H-vitamin – også kaldet biotin samt zink gavnligt for dit hår. På trods af det i denne sammenhæng lidt ironiske navn er skaldyr en god kilde til zink.

Husk at hårtab indimellem kan gå over af sig selv. Der er altså ikke nødvendigvis grund til at gå i panik ved første tegn på hårtab.