Øjenlæge Peter Brincker fejrer 34 års jubilæum

Peter Brincker åbnede sin private klinik i 1988, hvilket på samme tid markerede åbningen af den første øjenlaserklinik i Danmark. I år kan øjenlæge Peter Brincker fejre sit jubilæum nummer 34.

Der er løbet meget vand gennem åen, siden Peter Brincker i 1988 åbnede sin private klinik i Charlottenlund nord for København. Åbningen markerede den første danske klinik, som tilbød sine klienter øjenbehandling med laser.

Derudover var Peter Brincker og klinikken de første til at operere for nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl. Der var med andre ord tale om en mindre revolution af branchen tilbage i slutningen af firserne og i begyndelsen af halvfemserne.

Anerkendt navn

Det er ikke kun i Danmark, at Peter Brincker er anerkendt for sine faglige kvaliteter inden for laser øjenoperationer. Også på verdensplan er Peter Brincker et respekteret navn.

I 2017 var klinikken i Charlottenlund således den første i verden til at anskaffe sig ZEISS’ nye ‘Femtosecond’ laser til LASIK. Og Peter Brinckers klinik var ligeledes den første i verden til at tilbyde øjenlaseroperation til patienter med behov for læsebriller.

Øjenlaseroperationen blev præsenteret i 2010 og kaldes LASER BLENDED Vision.

Professionel baggrund

Peter Brincker er uddannet fra øjenafdelingerne på Frederiksberg Hospital og Rigshospitalet. På sidstnævnte var Peter Brincker medstifter af en særlig afdeling for operationer til at afhjælpe grå stær.

I løbet sin tid som 1. reservelæge på Frederiksberg Hospital og Rigshospitalet forskede Peter Brincker i kontaktlinser, ligesom han udviklede løsninger til operation med laser – særligt med fokus på at afhjælpe specifikke former for grøn stær.

Peter Brincker har ligeledes skrevet adskillige lægefaglige artikler om netop dette forskningsområde. Derudover er han en ofte anvendt foredragsholder og taler ved kongresser om øjenbehandling.

Historik

Peter Brincker er som øjenlæge og øjenkirurg altid fokuseret på at udvikle sig og blive bedre. Derudover er han ofte deltagende ved internationale kongresser og kurser, da han er medlem af European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS) samt European Society of Ophthalmology (SOE).

De to foreninger tæller tilsammen mere end 5.000 læger fra mere end 100 forskellige lande.

Peter Brincker har også tidligere undervist og været censor på Københavns Universitet i forbindelse med kommende øjenlægers eksaminer.