Kom i toppen af Google

I denne artikel får du lidt fif til hvordan du bliver synlig i Googles Resultater. Kort sagt skal vi igennem det der hedder Søgemaskine optimering, forkortet SEO.

SEO kan være en kæmpe mundfuld at komme i gang hvorfor der er rigtig mange der outsourcer disse opgaver.

Har du brug for hjælp kan du få hjælp fra bureauer, eller en SEO Konsulent, på den måde går det typisk meget hurtigere.

Er du mere til gør det selv, så læs med her:

Hvorfor er det vigtigt?

”Lige meget hvilken ydelse eller service du sælger, så undersøger de fleste forbrugere hvilken udbyder de ønsker online, inden de beslutter sig for hvilken forhandler eller virksomhed de vil bruge. Derfor er det super vigtigt at du som virksomhedsejer er synlig på de mange forskellige kanaler.

Det kan være super overvældende at skulle have styr på det hele og være tilstede på samtlige digitale kanaler. Derfor er det en god idé at styre det du selv kan, og det som du måske ikke selv kan klare, kan du fx få et marketingsbureau til at klare for dig.”

Det vi kommer igennem i denne artikel er forskellige digitale marketingsdiscipliner som du kan tage fat på. Det er ikke sikkert at alle kanalerne er relevant for lige netop din virksomhed, men mange af dem har de fleste virksomheder helt sikkert gavn af.

Over den næste periode vil vi komme igennem følgende områder indenfor det digitale som du kan arbejde med. Lige nu bliver du kort præsenteret for de forskellige muligheder der findes, og over den næste periode vil vi gå mere i dybden med hver disciplin.

De forskellige kanaler du kan arbejde med for at skabe mere synlighed er:

  • Søgemaskineoptimering – Hvad er SEO?
  • Google Ads – Annoncer på Google
  • Content Marketing
  • SoMe
  • E-mail marketing
  • Årshjul for kommunikation
  • Når du skal vælge ny hjemmeside – hvilke overvejelser skal du så gøre?
  • Når du skal vælge ny webshop – hvilke overvejelser skal du så gøre?

.

Søgemaskineoptimering – Hvorfor er SEO vigtig?

Hvordan bliver din hjemmeside fundet på Google? Det er et rigtig godt spørgsmål. For selvom at du måske er frisør, tømrer eller ejer en webshop og syntes at det indlysende hvad din hjemmeside handler om, så er det ikke sikkert Google, eller nogle af de andre søgemaskiner er enige.

Derfor er Søgemaskineoptimering, også kaldet SEO, en ultra vigtig disciplin for de fleste virksomheder, fordi når en kunde ved at han har et problem og har behov for en løsning – hvad gør man så? Så søger man efter en løsning, og hvis du som virksomhed dukker op i Googles søgeresultater er du 1 skridt tættere på at vinde den søgende kunde.

Lad os tage et eksempel.

Hvis jeg fx har behov for at blive klippet – så søger jeg efter en frisør. Jeg er ny studerende i Aalborg, så jeg søger efter ’Frisør Aalborg’ på Google. Jeg får derefter en række resultater frem i min søgning, og hvis du er frisør, får du muligvis en ny kunde i mig, hvis du er synlig i de resultater jeg ser – og jeg derefter klikker ind på din hjemmeside, og jeg kan lide hvad jeg ser.

God søgemaskineoptimering handler derfor først om at tiltrække sig opmærksomhed ude i Google, og derefter at have en god og velskrevet hjemmeside, så jeg også ønsker at blive kunde hos dig.

Så derfor er der en kæmpe værdi i at være synlig på Google.

Men hvordan bliver man overhovedet fundet på Google?

God SEO kan groft sagt inddeles i 3 kategorier, hvis du vil have de bedste odds for at blive fundet på Google:

  • Teknisk SEO – altså at din hjemmeside ikke har fejl eller er langsom som kan ødelægge dine placeringer.
  • ON-Page SEO – At dit indhold er godt og relevant i forhold til det brugeren søger efter.
  • Off-page SEO – også en disciplin der bliver kaldt for linkbuilding, jo flere der linker til din side, jo mere troværdig skaber du, og jo bedre et signal sender du til Google.

Nogle ting er nemmere at styre end andre, men lad os gå direkte til nogle konkrete ting du selv kan gøre for at øge din succesrate.

Det du selv kan gøre for at få bedre placeringer.

Indtast Title-tags + meta-descriptions

Title-tags og meta-descriptions er det der vises ude i Googles resultater.

Disse data er du selv herre over hvordan de præsenteres, og du burde fra din hjemmeside kunne redigere hvad du vil have til at stå her.

Det gælder om at lave en lille salgs-tekst, så brugeren for lyst til at klikke sig ind på din hjemmeside.

Inde på din hjemmeside er der også nogle ting der skal være opfyldt for at Google ved at det er det her emne din hjemmeside handler om.

Hvis vi klikker ind på eksemplet fra før hvor søgeordet var ’chokoladekage’ handler siden om netop chokoladekage.

Det kan vi se i overskriften hvor søgeordet indgår, derudover handler selve teksten også om søgeordet. Derudover får vi også vist et billede af en chokoladekage.

Det virker enkelt – det er det ikke altid

Hvis du optimerer disse ting er du allerede et godt skridt på vej i den rigtige retning, men Google rangerer deres resultater ud fra en lang række andre parametre bla.

  • Har din side links – Er der flere der linker til dig er det et signal til Google om at du er relevant
  • Hvor hurtigt er din hjemmeside – Er den langsom giver det brugeren en dårlig oplevelse og dette er et dårligt signal i Googles øjne.
  •  En lang række andre parametre.

For at vurdere om din hjemmeside har en chance for at rangere i toppen af google afhænger altså i høj grad om dine konkurrenter, hvor god din hjemmeside er, og om du har det relevante indhold på din side.