Hvad er Online Reputation Management?

Det er ikke alle, der har hørt om fænomenet Online Reputation Management, men man har måske en idé om hvad det er.
Helt grundlæggende handler det om at man som virksomhed, eller privatperson sørger for at skabe et positivt ry og omdømme på nettet for sig selv.

Til at gøre dette findes der en lang række forskellige tiltag, metoder og strategier, man kan gøre brug af alt efter den givne situation, man befinder sig i.

Som udgangspunkt er tommelfingerreglen at det er en god idé at være proaktiv, når det kommer til at håndtere sit omdømme på nettet. Det gør nemlig tingene noget lettere, især hvis man havner i en såkaldt shitstorm, hvor man udsættes for omfattende negativ omtale på nettet.

Folk undersøger inden de køber på nettet

Når folk i dag gerne vil købe noget på nettet, er der rigtig mange, der starter med at folk researcher de ting, de gerne vil købe online. Dette gælder også hvis det, der skal købes ikke er online, men i en fysisk butik. I denne research fase er det så at folk på baggrund af det, de finder beslutter sig for om

Og netop af den grund, er det ekstremt vigtigt, at din virksomhed har et positivt og stærkt online omdømme, hvilket kan opnås ved hjælp af Online Reputation Management.

Håndtering af shitstorm

Noget af det værste, man som virksomhed kan komme ud for, er at havne i en shitstorm, men der er heldigvis måder at tackle det på.

På onlinereputationmanagement.dk kan du finde en god og interessant artikel, hvor du får 5 råd til, hvordan man som virksomhed, eller privatperson bedst håndterer en shitstorm.

Én af de ting, man bør have på plads, er at overvåge sit brand fx ved hjælp af Google Alerts. På denne måde, kan man nemlig holde øje med, hvornår éns virksomheds navn nævnes på nettet, og hvis det så er i forbindelse med negativ omtale, kan man hurtigt gøre noget ved det.

Online Reputation Management indeholder mange forskellige aspekter, og står du eller din virksomhed med en udfordring mht. dårlig omtale på nettet, så tag kontakt til ATAK Nordic, som er eksperter i Online Reputation Management.