En guide til dig som skal fuge

Pas på disse fejl

En fuge er i bund og grund et hul, som udfyldes med fugemasse. Det er faktisk ikke så svært som man måske skulle tro og er derfor noget man godt selv kan udføre. Det er bare vigtigt at arbejdet bliver gjort på den rigtige måde for at få et resultat der holder. Det vil tit være hjemme på badeværelse at man forsøger sig med at fuge første gang – her kan du læse en kort guide med hvad du skal vide inden du går i gang.

Fugebagstop

Når det er tid til at lukke sprækken, kan man med fordel anvende en fugebagstop. Denne sætter ind allerede inden du begynder at fuge. På denne måde vil du opnå at du får lettere ved at give det korrekte snit og dybde. Desuden kan bagstoppen anvendes som rettesnor for hvor fugen skal ligge sig. En fugebagstop vil altså gøre dit arbejde betydeligt lettere.

Fugemassen

Såfremt du ønsker at holde samme på elementer, vil en elastisk fuge fungerer godt når det kommer til gulve og vægge. Du skal blot huske at trykke den på plads før den størkner. Der er mange forskellige fugemasser at vælge mellem og det kan godt være en god ide at bruge lidt tid på at vælge den korrekte. Skal du eksempelvis fuge udendørs skal du bruge en speciel fugemasse til dette. Her kan man med fordel spørge en fagperson der kan hjælpe dig med at vælge den rigtige fugemasse og derved opnå det bedste resultat.

Udskift dine fuger

Mange glemmer at udskifte deres fuger. De holder faktisk kun omkring fem år i rum med høj fugtighed som badeværelser. Hold derfor øje på hvilken tilstand dine fuger er i og vedligehold dem løbende. Således forlænger du deres levetid. Men selv de bedste silikonemasser skal desværre udskiftes efter cirka fem år.

Spar tiden

Hvis du efter at have læst denne guide ikke har mod på selv at kaste dig ud i at fuge derhjemme kan du jo altid hyre et professionelt fugefirma som kan hjælpe dig. Så spar du tiden du ellers ville have brugt ligesom du naturligvis sikrer dig at få et godt resultat som holder mange år frem.