Bedemanden hjælper dig i den svære tid

Står du i en trist situation og skal forberede dig til en begravelse? Det er altid trist at skulle sige farvel til en man elsker. Alle fortjener et værdigt farvel, og bedemænd i hele landet kan sagtens hjælpe. Bedemanden tager sig af alle de egentlige arbejdsopgaver og sørger for, at begravelsen bliver gennemført efter de pårørendes ønsker. Har du spørgsmål til, hvordan du afholder en begravelse, kan du altid kontakte en bedemand.

Arbejdsopgaver for en bedemand

Bedemandens vigtigste opgave er selvfølgelig at vise empati, forståelse, intimitet og empati over for pårørende, der går igennem meget svære tider. Bedemanden har naturligvis tavshedspligt over for sine kunder, ligesom andre fagfolk har på deres områder. En bedemand kan sagtens sætte sig i pårørendes position, for de skal selvfølgelig hjælpe mange mennesker utallige gange i tragiske situationer.

Som en rutineprocedure taler bedemænd normalt med familiemedlemmer og forsøger at forstå deres ønsker til begravelsen. Bedemanden vil altid støtte familien, og mange familier ender med at være meget taknemmelige overfor den store forståelse de mødes af.

 I hvor høj grad pårørende er villige til at klare det praktiske selv varierer fra familie til familie. Nogle mennesker overdrager hele planen til bedemanden, fordi de selv har overblikket og modet i situationen. Under alle omstændigheder gør bedemændene deres bedste for at planlægge begravelsen, så det bliver et smukt sidste farvel.

Foruden at planlægge den egentlige begravelse, skal bedemanden have kontakt til mange mennesker, hvis hele begravelsen skal planlægges personligt. Blandt andet skal der, udfyldes en dødsannonce, indhentes en dødsattest, og der skal søges om begravelseshjælp hos kommunen, fagforeninger og dansk sygesikring.

 Slutteligt skal afdødes forsikringsselskab underrettes, og afdødes forsikring skal ophøre. Udover selve papirarbejdet og tilhørende personale, der skal kontaktes, er en bedemand også ansvarlige for håndtering af afdødes tøj, kiste, blomster, transport og kørsel, salmer og meget mere.

Det kan altså være en stor hjælp i en svær periode at tage kontakt til en bedemand. Du kan altid kontakte din lokale bedemand og høre nærmere om dine muligheder.