Afhold den perfekte bålfest i baghaven med et bålfad

Foråret og sommeren er lige på trapperne, så har du plads i baghaven er det måske en god tanke at tænde et bål og invitere dine venner og familie til bålfest. Hvis du er vild med ideen, men ikke har en anelse om, hvordan du laver en bålfest, så bør du fortsætte med at læse med her. Vi vil foreslå nogle fantastiske måder at afholde en uforglemmelig bålfest, som dine gæster aldrig vil glemme.

Men hvordan tænder man et bål?

Der er noget magisk ved at tænde dit eget bål, og især hvis du har været i skoven for selv at samle brænde. Men hvis du er i tvivl om, hvordan du tænder dit bål i baghaven, så har vi klargjort en kort guide til dig her. At tænde et bål er kun let, hvis du husker at overholde alle forholdsregler.

En god ide er, at opstille dit bålfad midt i din have. Placer herefter din tørre træstammer i midten af bålfadet. Tilføj eventuelt nogle gamle aviser sammen med træstammerne, da aviser hurtigt antændes. På samme måde kan du tilføje træspåner eller tørrede blade.

Det er VIGTIGT at du ikke bruger brændbar væske til at antænde ilden, da den kan være svær at kontrollere. Derudover kan dampene, der udsendes fra flammen, udløse hoste eller endda et astmaanfald. Papir og tørt træ er alt hvad du behøver for at holde bålet aktivt.

Skab et hyggeligt siddearrangement

Det siger sig selv, at en bålfest skal holdes i et friluftsrum. Sørg for, at udendørsområdet er rummeligt nok til at rumme det antal gæster du har inviteret.

Anskaf dig nogle behagelige gulvpuder til dine gæster, og placer dem rundt om bålfadet. Du kan også være lidt mere kreativ og bruge nogle store træstubbe som siddepladser. En god ide er også at have nogle tæpper klar til når det bliver køligere og mørket falder hen.

Husk belysningen

Et godt råd når du skal afholde en bålfest, er at holde bålstedet oplyst når det begynder at blive mørkt. At tilføje nogle glimtende lys til dit udendørsområde vil også være med til at skabe en rolig og hyggelig stemning. Hvis du vil tilføje mere stil, kan du placere nogle lanterner rundt omkring bålfadet, så du kan se dine yndlingsansigter lyse i lyset.

Glem ikke snacksne

En anden måde at gøre din bålfest en både spændende og sjov oplevelse på er at forberede nogle snacks på forhånd. Har du en sød tand? så er det at riste nogle skumfiduser og klemme dem ind mellem kiks med en klat chokolade en fantastisk bålforkælelse, som alle elsker.

Nu er du klar til at afholde den perfekte bålfest i baghaven. Står du og mangler et bålfad til din bålplads, så besøg Bålfade.dk lige her. Her finder du en lang række forskellige bålfade, og en masse guides, inspiration og tips & tricks.