Dryk – verdens måske allerbedste plantedrik

Dryk er en dansk virksomhed, der producerer plantedrikke af ærter og havre, og de er på en mission. Hele verden står nemlig lige nu i en kæmpe klima- og biodiversitetskrise, der kræver, at vi alle sammen gør vores for at hjælpe til. Dryk er sat i verden for at gøre det nemmere for alle at vælge bæredygtigt og klimavenligt uden at gå på kompris med smag, konsistens og kvalitet. Hos Dryk kan de spare 70% i Co2 og op mod 95% i vandforbrug sammenlignet med produktionen af komælk. De kan faktisk producere hele 11 liter Dryk på det samme areal, man bruger til at producere én liter komælk. 

Dryk tror på, at det er de små vaner hver dag, 365 dage om året, der netop kan gøre en forskel for vores klima og natur. Og hvis vi står sammen om det, er det endnu bedre. Vi har nemlig et ansvar, og at vælge plantedrik i din kaffe i stedet for komælk er et godt sted at starte. 

Bæredygtige plantedrikke af havre og ærter

Dryk har på nuværende tidspunkt et sortiment af 6 forskellige plantedrikke. Halvdelen er lavet på nordisk havre og den anden halvdel på ærter. De er alle tilsat vitaminer og næringsstoffer i form af blandt andet calcium, D-vitamin og B12, så det nærmer sig det næringsindhold, du kender fra komælk. Drikkene er også alle lavet på rigtige råvarer i modsætning til mange andre brands på markedet, der baserer deres på plantesirup. Det er bare én af de ting, Dryk er stolte af. De går nemlig op i deres håndværk, så det ikke bliver et tab at skifte til plantebaserede drikke. 

Plantedrik til kaffe og til maden

I hver kategori er der en klassisk havredrik og en klassisk ærtedrik. De er gode til alt, hvor du normalt ville bruge mælk eller vand. Det kan være smoothies, grød, pandekager, bechamelsauce, på morgenmaden, i kage eller direkte fra glasset. Ja både i det søde og det salte køkken. Derudover laver de en ærtedrik barista og en havredrik barista, hvoraf sidste er deres absolut bedst sælgende produkt. Du finder den blandt andet hos alle Lagkagehuset i landet, hos Riccos, Coffee Collective og mange flere. Begge baristavarianter er udviklet specielt til din kaffe – både til derhjemme og til professionelle. De kan nemlig steames og skummes til en cremet og lækker plantedrik. I den sødere boldgade er der til sidst en havredrik kakao og en ærtedrik kakao, der er gode kolde og varme, og som er elsket af både børn og voksne. 

Hvis du spørger Dryks kunder, hvad de synes om Dryks plantedrikke, fortæller de blandt andet: “havredrikken er så god, at den nu erstatter mælk hjemme hos os”, vi har prøvet alle varianter af plantedrik – Dryk topper hver gang” og “vi bruger Dryk på vores café, og kunderne elsker det i deres kaffe”. 

Skal du prøve Dryks plantedrikke? Find dem på deres hjemmeside dryk.dk.