Ny standard for vandbesparelse i fremtidens byggeri

Green Box har lanceret et helt nyt produkt – et vandbesparende toilet. Det kaldes Green Flow og reducerer vandforbruget i en bolig med op til 27%. Et grønt tiltag, som rent faktisk kan betale sig – da det både letter på det danske vandkredsløb og vandregningen. Green Box sætter dermed fokus på vandbesparelse i fremtidens byggeri.

På verdensplan er 40 % af verdenens befolkning påvirket af vandmangel. I Danmark er vores kilder til rent drikkevand truet. Alene i de første fire måneder af 2021 har man fundet forurenet drikkevand i 58 % af danske drikkevandsboringer. Vandforsyningerne er nødsaget til at blande det forurenede drikkevand med vores reneste drikkevand for at gøre vandet drikbar. FN’s 6. verdensmål om adgang til rent vand og sanitet kommer pludselig meget tæt på.

For Mogens Jeppesen, direktør og grundlægger af Green Box er det ikke logisk vi skyller vores rene vand ud i toilettet. ”Hvorfor er det egentlig, at vi ikke bruger vandet fra bruseren og så skyller ud i toilettet? Det er da langt mere logisk. (…) Vi i Green Box laver fremtidens badeværelser og fremtidens badeværelser, de skal tage vare på fremtidens drikkevand.”.

I dag producerer Green Box A/S præfabrikerede badeværelser til større ejendomsbyggerier rundt omkring i Danmark. I stedet for at producerer badeværelserne på selve byggepladsen, er produktionen flyttet til Green Box’s produktionshaller med lokation nær Herning. På den måde spares der tid på byggepladsen, materialespild reduceres og i disse tider, hvor det er svært at få faglært arbejdskraft nok, får man også fordelen af at spare hænder på byggepladsen. Det er som tilvalg til disse badeværelser, at det nye vandbesparende toilet kan blive en del af fremtidens bygge- og renovationsprojekter.

Green Box har stort fokus på de grønne løsninger som kan betale sig – Green Flow er en af de løsninger. Produktet letter på vores vandkredsløb via en reduktion på op til 27 % af vandforbruget i en bolig og samtidig sparer det på vandregningen. For en familie på fire betyder det en tilbagebetalingstid på kun 4,5 år. Green Flow er allerede nu ved at blive bygget ind i det første hotelprojekt.

Ifølge Hernings borgmester, Dorte West, som deltog i produktlanceringen er Green Flow ”(…) en rigtig god løsning, for I har jo fokus på vand som en ressource, og det er jeg helt sikker på kommer, at det er en af de ressourcer, vi kommer til at kigge meget mere ind i, i fremtiden.”. I snakken om bæredygtighed falder fokus oftest på klima og CO2-udledning, men ifølge Mogens Jeppesen er det lige så vigtigt at kigge på miljøet og vores vandressourcer. ”Green Flow er vores løsning til det og med det prøver vi at sætte en ny standard for vandbesparelse i fremtidens byggeri.”.