Danskerne Omfavner Måltider Leveret til Døren

De sidste par år har der været et sandt boom i udbuddet af måltidskasserne. Og danskerne omfavner konceptet og bestiller kasser med råvarer, opskrifter og serveringsforslag hjem i et omfang, som vi ikke har set før.

Det er ikke mindst udbruddet af coronavirus, som for alvor har rykket ved denne udvikling, og den viser, at madvaner aldrig er statiske, men udvikler sig hele tiden i takt med, hvad der i øvrigt sker i samfundet. Og undersøgelser viser, at måltidskasser i dag købes af et bredt udsnit af hele befolkningen, hvor det hidtil mest har været familier med hjemmeboende børn, der har benyttet sig af måltidskasserne.

Det er således nyt, at også de ældre befolkningsgrupper nu omfavner måltidskasserne og i stigende omfang får leveret ugens måltider til døren i stedet for, at de selv skal ud at handle. Flere firmaer bag måltidskasser rapporterer om, at aldersgruppen +60 år fylder stadig mere blandt de kunder, der foretager genkøb – altså køber en måltidskasse hos firmaet mere end én gang.

Varierede muligheder

Der er i dag en måltidskasse til enhver kostplan. På https://www.maaltidskassen.com kan man få en oversigt over forskellige udbydere, herunder beskrivelser af de enkelte måltidskasser, som de tilbyder. Og uanset om man er veganer, kødspiser, fiskeelsker eller fleksitar, så er der mulighed for at finde en måltidskasse tilpasset netop ens behov.

For mange med særlige kostbehov gør en måltidskasse det nemmere at variere måltiderne, fordi man kan hente ny inspiration i de opskrifter, der medfølger. I hverdagen kan man ellers hurtigt blive kørt ind i en rytme med de samme 20 retter, der finder vej til spisebordet, men med en måltidskasse er det langt nemmere at variere.

Mindre madspild

Et af tidens store issues er at undgå madspild, og her kommer måltidskasserne ind som et genialt koncept. Det har mange grupper af forbrugere nu også opdaget og har derfor tegnet sig for leverancer af kasser. Med en måltidskasse er alle ingredienser tilpasset de måltider, som kassen indeholder. Der er hverken for lidt eller for meget, og som forbruger skal man ikke længere selv disponere indkøbene. Det er ikke mindst en fordel i forbindelse med grøntsagerne. Det er som regel svært kun at købe en lille mængde gulerødder, hvis man kun skal bruge tre i løbet af ugen. Men med en måltidskasse får man leveret netop de tre, som opskrifterne tilsiger, og man undgår at skulle kassere en masse, som man ikke kan få spist.