Værd at vide om kaffekapsler

I denne artikel finder du en masse information om kaffekapsler, herunder hvilke kaffebønner der benyttes, deres karakteristika, samt information om hvordan man bedre kan beskytte klimaet, ved at gøre brug af økologiske og komposterbare kaffekapsler. Så er du en kaffeentusiast der elsker alle former og typer af kaffe, så læs med her og få en masse brugbar information om kaffekapsler.

Arabica og Robusta kaffebønner

De to kaffebønner som deres produceres flest kaffekapsler af er Arabica og Robusta. Se mere omkring de to typer af kaffekapsler i det følgende afsnit.

Arabica

Arabica er nok den mest kendte og populære kaffebønne, hvilket ikke mindst hænger sammen med den gode smag, som er sødere og mere kompleks, og har et større sukkerindhold, som gør smagen mindre kraftig. Arabica kaffebønnen benyttes ofte til sort kaffe. Arabica indeholder ikke ligeså meget koffein som Robusta, noget som man skal være opmærksom på, hvis man drikker sin kaffe om morgenen som et energiboost. Arabica findes ofte i kaffevarianterne Crema og Ristretto, og fås også som en genbrugs kaffekapsel, det vil sige økologiske og komposterbare kaffekapsler.

Robusta

Hvor Arabica er den mere populære, så er Robusta den billigere kaffebønne, og som har en kraftigere smag. Den bitre smag gør den velegnet til espresso, og i instantkaffe blandinger. Robusta er især også velegnet som kaffen der giver et ekstra energiboost, da den har et højere indhold af koffein end Arabica. Robusta bliver ofte benyttet i forbindelse med sort kaffe, hvor kaffebønnen virkelig kommer til sin ret.

Gode kaffedrikke

Nu hvor vi kender to af de mest populære kaffebønner der laves kaffe på, kigger vi som det næste på nogle anbefalinger til gode kaffedrikke.

Latte

Den mest populære kaffedrik som består af et skud espresso og dampet mælk, og et lille strejf af skum. Er fantastisk som almindelig Latte, men kan med fordel tilføres smagstilskud såsom vanilje.

Cappuccino

Laves med mere skum end dampet mælk, i forhold til kaffe Latte. Cappuccino findes nogle gange også med fløde, som erstatning for mælk.

Espresso

Espresso er et kaffe-shot som kan serveres alene, men som også kan benyttes som grundlaget i de fleste kaffedrikke, herunder eksempelvis kaffe Latte.

Ristretto

Ristretto er egentligt et espresso-shot, men som bruger mindre varmt vand, som skaber en sødere smag end den man kender fra almindelig espresso.

Økologiske og komposterbare kaffekapsler er fremtiden

I takt med at vi bliver mere og mere opmærksomme på vores klimaaftryk, så vokser behovet for en bæredygtig fremtid, som ikke mindst viser sig i de produkter vi køber. Produceringen af kaffekapsler har et enormt klimaaftryk, så overgangen til økologiske og komposterbare kaffekapsler er meget kærkomment.