Sejl sikkert med et speedbådskørekort

En speedbåd, er en båd, der drives af en motor. Nogle motorbåde er udstyret med indenbords motor og andre har en påhængsmotor installeret på bagsiden, der indeholder forbrændingsmotoren, gearkassen og propellen i en bærbar enhed.

Nogle motorbåde har endda en hybrid påhængsmotor, hvor forbrændingsmotoren er installeret inde i båden, og gearkassen og propellen er udenfor.

Motorbåde varierer meget i størrelse, og som med enhver anden type motorkøretøj, bør en sejler tage et speedbådskørekort, før de tager ud på vandet.

Tag et speedbådskursus på en dag

Tag et speedbådskursus på en dag, og lær at sejle speedbåd sikkert og lovligt.

Når du tager et speedbådskørekort hos Sejlerskolen DK, er vores højeste prioritet din sikkerhed til søs. Du vil lære alt, hvad der er at vide om reglerne på vandet.

Første del af kurset er teoribaseret, hvor du lære alt om den nødvendige speedbådsteori. Teorien kan du forberede dig på inden du dukker op på kursusdagen, så du blot skal gennemføre en prøve på dagen.

Når du har gennemført teorien, er det tid til at sejle. På vandet lærer du at styre båden sikkert ind og ud af havnen. Du vil også lære at dokke en båd, følge med og forberede den til fortøjning. Desuden vil du lære at accelerere, stoppe og styre båden ved hjælp af visuel navigation og kompasbaseret navigation. Dette kursus dækker også det grundlæggende ved at udføre en man-overbord-manøvre. Derudover skal du være i stand til at forklare forskellige emner inden for sikkerhed til søs.