Inspiration til nyt haveanlæg

Går du med tanker om at få anlagt ny have, så læs med her hvor vi kommer med ideer og inspiration til det nye haveanlæg. Her finder du information om alt udendørs arbejde inden for haveanlæg, tømrer og brolægning, som tilsammen kan skabe et fuldendt og komplet haveanlæg.

Start med rydning og blotlægning af grunden

Alt efter behov vil det være fordelsagtigt at få ryddet og blotlagt grunden, inden selve arbejdet med anlæg af have kan påbegyndes. Fældning af træet, buske, hække, rodfræsning og stubfræsning, er blot nogle af de mange typer af opgaver der kan være ved en rydning og blotlægning af grund. Dertil kan der være behov for at fjerne gamle fliser og sten, hvis der skal være ny flisebelægning, eksempelvis til indkørsel og gangarealer. Det vil også være nødvendigt at bortskaffe eventuelt haveaffald. Sørg i den forbindelse for at du er opmærksom på god affaldssortering.

Klargøring af grund til anlæg af have

Når grunden er ryddet og blotlagt, er det tid til at gøre klar til selve arbejdet med anlæg af haven. I denne fase vil der skulle klargøres til ny flisebelægning, som kræver korrekt opbygning af bund, såning af ny græsplæne, herunder rullegræs, som også kræver en korrekt opbygning af bund. Når grunden er klargjort kan man begynde at få materialer ind på grunden, herunder fliser til flisebelægning, træmaterialer til trækonstruktioner, planter til beplantning mv.

Inspiration til flisebelægning

I dette afsnit kommer nogle bud på lidt inspiration til flisebelægning i haven. Har man indkørsel som del af sin bolig, kan det være at man gerne vil have en ny indkørsel. Her er kombination af almindelige fliser og granitskærver en flot belægning. På gangarealerne kan anbefales rådhusbelægningen, som er en blanding af almindelige fliser og brosten. Kombinationen af de to giver et flot og klassisk udtryk. Endeligt kan der være ønske om en fliseterrasse, som både er flot i rådhusbelægning, men som også sagtens kan ende med et rigtig flot resultat i enten brostensbelægning eller almindelig flisebelægning.

Inspiration til trækonstruktioner

Som den første ide til en trækonstruktion til grunden, kan der anbefales en garage eller carport til bilen. Herved sikrer man er en større beskyttelse af bilen mod dårlige vejrforhold og andet. Carporten kan eventuelt kombineres med et skur, som kan bruges som redskabsskur eller cykelskur. Til selve haven kan et funktionelt legestativ til familiens børn være en super tilføjelse. Endeligt kan en træterrasse anbefales, som kan være et godt samlingspunkt for hele familien når vejret tillader det.