Klar til fremvisning af din lejebolig?

Du har lavet en lækker boligudlejningsannonce, den er annonceret og du har fået et hav af henvendelser. Måske du har udvalgt nogle stykker, som kommer forbi, for at se den – eller måske du endda har valgt at holde et lille åbent hus? Anyway, så skal du forberede din udlejningsbolig, så dem fremstår fra sin bedste side. Hos LejBoliger har vi skrevet et par tips og råd om, som du kan dykke ned i.

Flere er ofte lidt i tvivl om, hvad de skal gøre inden fremvisningen af deres bolig. Du kan gøre mange ting, men der er et par punkter, som er vigtige. Din kommende lejer skal helst komme ind i boligen og tænke ”Nøj, her kan jeg godt se mig selv bo”. Og det kan være svært for nogle at se bort fra tømme flasker og opvask i køkkenvasken.

Neden for har vi lavet en need-to-do-liste og en nice-to-do-liste.

Need-to-do-listen

  • Ryd op til fremvisning! For at lejeren kan danne sig det bedste indtryk af din bolig, skal du rydde op. Sørg for at borde, flader og gulve er ryddelige og ikke er fyldt for mange af dine ting og sager. Hvis du ikke har alverdens tid, kan du mase det ind i et skab eller en skuffe – der er der ingen der kigger.
  • Sørg for at skraldespanden i køkkenet og toilettet ikke flyder over og sørg for at have fjernet gamle dåser og andet før fremvisning. Der skal heller ikke stå beskidt service fremme. Og sørg for at alt dit beskidte tøj er gemt godt væk i vasketøjskurven.
  • Kør en hurtig tur med støvsugeren og fjern synligt støv på alle flader. Hænger der spindelvæv i lofterne, ville jeg også tage de værste.
  • Sørg for at have luftet godt ud, så der ikke lugter indelukket i nogle af rummene.
  • Træk gardinerne fra, så din bolig får så meget naturligt lys som muligt.
  • Tænd lys i alle rum. En lys lejlighed ”sælger” bare bedre end en mørk.

Nice-to-do-listen

  • Hvis det ikke er midt på dagen i højsommeren, at du viser din bolig frem, så tænd for nogle levende lys. Det er hyggeligt og ser bare godt ud.
  • Stil nogle friske blomster frem hvor det giver mening. Det er både smukt og så spreder det en dejlig frisk duft. Og stil for gudsskyld visne planter væk.
  • Hvis du har en frugtkurv i køkkenet, så fyld den op. Igen, det ser bare lækkert og overskudsagtigt ud.
  • Er du en bage-person, så stil et par cookies frem – de kan også bare købes. Men det virker indbydende for dem, som kommer i dit hjem.

Ved at have tænkt over, hvordan din bolig ser ud før fremvisning, gør du faktisk to ting for lejerne. Dels hjælper du dem til bedre at kunne se sig selv bo i din bolig. Men en anden vigtig faktor er også, at du virker til at have styr på tingene, hvilken gør det langt mere trygt for dem, hvis de skal leje din bolig. 

Så alt i alt øger du dine chancer før fremvisning ved lige at have gået ovenstående ting igennem, inden du byder potentielle lejere indenfor i din bolig. 

Har du endnu ikke annonceret din bolig, har vi hos LejBoliger.dk mulighed for at hjælpe dig. Du kan meget nemt og enkelt oprette den på vores hjemmeside og ellers bare vente på, at potentielle lejere henvender sig til dig. Udlej din bolig her