Gode råd til vedligeholdelse af afløb og kloakrør

Det kan være en god idé at sørge for at vedligeholde sine afløb og kloakrør, så man ikke risikerer lige pludselig at stå med en masse tilstopninger, eller endnu værre, med oversvømmelser. Derfor har vi samlet lidt gode råd til, hvordan man selv kan sørge for at vedligeholde sine afløb og kloakrør, samt råd til hvad man bør gøre hvis man står i en situation med tilstopninger og oversvømmelser man ikke selv kan ordne.

Skyl jævnlig afløb med kogende vand

Et af de bedste trick man kan benytte sig af for at vedligeholde sine afløb, er jævnligt at hælde et par liter kogende vand igennem. Det kogende vand for det ophobede slim og fedt til at opløse sig, og forebygger dermed tilstopninger. Dette skyldes blandt andet at materialer og affald som skylles ud i afløbene, såsom madrester, ikke hænger fast og ophober sig i fedtet og slimet, så længe man jævnligt for skyllet fedt og slim væk. Hæl gerne kogende vand igennem alle dine afløb et par gange om måneden.

Undgå at skylle skadelige materialer ud i afløb

Du bør så vidt muligt undgå at skylle skadelige materialer ud i dine afløb. Som eksempler på skadelige materialer kan nævnes vatpinde, vådservietter og hygiejnebind i toilettet, men også madrester bør så vidt muligt undgås i køkkenvasken. Langt størstedelen af de tilstopninger som der opstår, kommer rent faktisk på baggrund af ovenstående materialer, så kan man undgå disse, så er man kommet lang vej hen mod at undgå unødige tilstopninger.

Så fjerner du selv mindre tilstopninger

Først bør du undersøge om det er muligt at komme tilstopningen til livs ved at hælde et par liter kogende vand igennem. Løser dette ikke problemet er det tid til at prøve med en svupper. Pump godt til og se om det løser problemet. Hvis dette heller ikke løser problemet, vil det være nødvendigt at rense vandlåsen. Dette kræver at du skiller vandlåsen ad. Sørg for at stille en spand under vandlåsen, så du undgår at vandet løber ud på dit gulv. Disse råd til at fjerne mindre tilstopninger bør virke i de fleste tilfælde, men oplever du fortsat problemer kan det være nødvendigt at få professionel hjælp.

Få professionel hjælp ved slemme tilstopninger

Har du ikke selv held med at få dine tilstopninger til livs, bør det overvejes om man skal tilkalde professionel kloakservice. Der kan nemlig være tilfælde hvor at problemerne er opstået længere nede i rørnettet, og det vil derfor være nødvendigt at besidde de rigtige materialer og de rette kompetencer. Med professionel kloakservice er du sikret en løsning på dine tilstopninger som er holdbart, og er din garanti for at du undgår yderligere tilstopninger. Find din lokale kloakservice ved at foretage en simpel søgning på Google på kloakservice, efterfulgt af navnet på din by eller lokalområde, og der bør dukke en masse brugbare resultater op at vælge imellem.