Alt du har brug for at vide om jern

Jern er et grundstof, som er blevet brugt til diverse ting i mange hundrede år. Her har blandt andet industrien brugt jern til mange forskellige dele – Det bliver stadig brugt i industrier i dag.
Her kan du blive lidt klogere på jern.

Hvad er jern?

Mange kender jern fra Jernalderen, som er den sidste periode fra oldtiden. Bronzen blev dengang udskiftet til jern på deres våben, hvilket også er en af årsagerne til navnet: Jernalderen.
Udover det kan man sige, at jern er et tungmetal, som stort set alle kender til. Det bliver nemlig brugt i utrolig mange sammenhæng, hvilket også gør, at det er så populært at bruge.

Hvad bruger man jern til?

Jern bliver brugt til rigtig mange ting i forskellige industrier. Nogen af de største forbrugere af jern er blandt andet skibs-, bil-, og betonindustrien. Kort sagt bliver jern brugt til det meste, og er en meget vigtig vare, som bliver handlet mellem forskellige parter til brug i industrier rundt omkring.

Kan man skabe en forretning med jern?

Jern har været med til at danne og forme mange virksomheder i Danmark og i hele verden.
Det er blandt andet diverse skrothandlere, som arbejder med at sælge eller købe diverse skrot, hvor jern indgår. Det kunne også være andre vare i form af kobber, stål osv. På den måde opkøber de jern, som de bruger til nye produkter eller noget helt andet. Deres jern kan f.eks. komme fra skrottede biler, som bliver indleveret, selvom jernet måske ikke fejler noget.

I det lidt mere elegante hjørne, findes der mindre smed-virksomheder, som f.eks. laver New Yorker døre. De består af jern, samt små vinduer, som skaber en rigtig flot dør. En virksomhed som gør dette, er Madserjern. Madserjern er nemlig en virksomhed, som laver specielle løsninger med jern til huset, som er særdeles holdbare grundet materialet i form af jern.

Hvem kan hjælpe en med at lave ting af jern?

Der findes mange virksomheder, som arbejder med jern. Heriblandt er der mange, som specialiserer sig med jern-arbejde efter kundens ’humør’. Med andre ord laver de ting i jern, som kunden efterspørger, da de kan tilbyde speciallavede løsninger til forbrugere.
Det handler blot om at søge rundt på nettet efter disse eksperter indenfor jernarbejde. Så skal man nok finde en god løsning, hvor jernarbejdet er i top.

Hvordan uddanner man sig til noget indenfor jern?

De fleste som beskæftiger sig med jern, er smede. Det er en klassisk håndværker uddannelse, som man kan tage på lige fod med tømrer, maler eller murer. Uddannelsen kan man læse i hele landet, og varer mellem 2,5 – 5 år alt afhængig af den enkelte smed uddannelse.
Efterfølgende kan man specialisere sig indenfor områder som f.eks.: svejser, klejnsmed og rustfast smed.
Det er en uddannelse, som åbner op for mange muligheder både i det private eller offentlige. Det er ligeledes en uddannelse, som man altid kan bygge videre på.
En uddannelse som smed åbner kort sagt op for hele metalindustrien, som er kæmpestor.