9 tips til at få dit lille soveværelse til at virke større

Synes du ikke, at dit lille soveværelse er det fedeste? Bare rolig, du er ikke den eneste, der sidder med den følelse. Derfor har vi fundet de 9 bedste idéer til små soveværelser, der maksimerer din plads og giver nyt liv til dit værelse. Det kan virke som om, at dine muligheder er begrænset til kun at klemme en seng ind og – hvis du er heldig – et natbord ind, men der er måder at pakke masser af stil ind i dit begrænsede rum.

Klar til at omfavne dit lille soveværelse? Læs mere om, hvordan du maksimerer dit lille soveværelse med design, indretning og layoutinspiration. Hvis du gerne vil læse mere om boligindretning, skal du tjekke denne blog ud.

1. Hold layoutet enkelt

Der er ikke et magisk trick til layoutet af det lille soveværelse. Dog vælger de fleste at placere deres seng op af en form for hovedvæg – den væg, der er mest i centrum i rummet. Det er altid en god idé at placere sengen i midten af væggen, i stedet for at skubbe den ene side op mod den tilstødende væg. Når du har begge sider fri, giver det illusionen af, at rummet ser større ud.

2. Vær ikke bange for at gøre rummet mørk

Du er ikke begrænset til hvide eller neutrale farvepaletter, når det kommer til væggene i et lille soveværelse. Dog har du garanteret hørt mange gange før, at det er bedst at holde sig til de lyse farver, når det handler om at dekorere et lille rum. Du kan dog sagtens vælge en flot marineblå eller olivengrøn, det kan nemlig gøre, at rummet bliver mere elegant.

3. Husk dog, at sørge for masser af lys

Uanset om du går efter en stemningsfuld nuance eller holder dig til en sprød, lys nuance, er tilføjelse af masser af lys nøglen til at forhindre, at rummet føles mørkt og klaustrofobisk. Udover et vindue kan du selvfølgelig sørge for en masse lys ved hjælp af en loftslampe, en natbordslampe og måske endda en gulvlampe.

4. Vælg tilbehør, der tilføjer farve

Selvom den minimalistiske stil virkelig har indfundet sig i manges hjem, kan det være en god idé at overveje at tilføje lidt farve til dit lille soveværelse i form af tilbehør. Det er jo bevist, at farver kan øge ens humør, så sørg for at der er lidt farver – for eksempel i form af puder, billeder eller et tæppe.

5. Drop de små natborde

Et mindre rum betyder ikke nødvendigvis små møbler. Hvis du bevist går efter et natbord, der er mindre end normalen, kan det faktisk have den modsatte effekt – det kan hurtigt komme til at se ud som om, at rummet er lille, hvis du kun vælger små møbler. Så vær ikke bange for at vælge møbler i ”normal” størrelse – det er både effektivt og funktionelt. 

6. Skab en illusion af ​​plads

En anden af ​​vores foretrukne idéer til små soveværelser er at skabe illusionen af ​​plads. Dette kan du for eksempel gøre ved at vælge et stort gardin, som du hænger så tæt på loftet som muligt. Vælg gerne et gardin, hvis farve matcher væggens farve. 

7. Drop rodet

Alle kvadratmeter i verden vil ikke gøre en forskel, hvis det er fyldt med ting og rod. Så et helt simpelt trick for, at dit soveværelse skal undgå at synes for lille, er at holde det rent og ryddeligt. 

8. Bring naturen ind

Glem ikke at tilføre noget liv til dit værelse. Dette kan gøres ved for eksempel nogle flotte stueplanter. Planter kan nemlig være med til at gøre et ellers indelukket rum mere åben og frisk, da folk associerer planter og blomster med naturen og friskhed.

9. Giv din seng et andet job

Mellem ca. midnat og kl. 7 er din seng til at sove i. Resten af ​​tiden kan du placere puderne mod væggen, så det bliver en fin lille sofa, som du kan bruge til at slappe af på og arbejde på din bærbare computer. Hvis du tilfældigvis har plads, så gør et lille sofabord denne opsætning endnu mere overbevisende.