Væggelushunde kan opsnuse om du har væggelus

Vidste du, at der faktisk findes hunde, der kan opsnuse, om du har et skadedyrsproblem og endda, hvor dine væggelus befinder sig?

Skadedyrsdyrsbekæmperen Absolut Skadedyrsservice A/S har i sit team af skadedyrsbekæmpere også to såkaldte væggelushunde, som altså er et af de mange gode våben til rådighed i kampen mod væggelusene.

Hvordan bliver en hund uddannet væggelushund?

Forud for indlemmelsen på skadedyrsbekæmperholdet er gået i omegnen af 1.000 timers træning, og hver hund har naturligvis en dedikeret hundefører tilknyttet. 

Hundene bor hos og arbejder sammen med deres hundefører og de trænes alle ugens 7 dage. Så træning og arbejde giver dem en arbejdsuge på ca. 35-40 timer.

De indledende 1.000 timers uddannelse foregik på et akademi i Californien i USA, hvor hundene har opnået en decideret certificering.

Denne certificering opdateres flere gange om året via både tests/prøver og træning.

Hvordan arbejder væggelushunde?

Det er svært at fortælle generelt om væggelushundes arbejde, men overordnet går det naturligvis ud på at bruge hundens gode snude og lugtesans til at finde væggelus og/eller spor efter væggelus, så skadedyrene kan findes og fjernes.

De to hunde, som Absolut Skadedyrsservice benytter, kan opsnuse væggelus med stor præcision.

De er nemlig trænet til bl.a. at genkende væggelus’ særegne lugt samt deres ægs lugt, hvilke kan beskrives som jordede.

Hundene kan også kende forskel på døde og levende væggelus og – ganske imponerende – den hud, de skiller sig af med, i takt med at væggelusene vokser.

Når hunden markerer fund af væggelus, er det så førerens tur til at kontrollere at hunden har ret. Så alt hundens arbejde tjekkes efter af en erfaren skadedyrsbekæmper.

Hvorfor bruge en specialtrænet hund til at finde væggelus?

Der er 3 gode grunde til at gøre brug af en veltrænet hund og dens færdigheder i kampen mod væggelus:

  1. Hunden er bedre til at finde væggelus end de traditionelle metoder
  2. Hunden er hurtig og præcis til at lokalisere lusene og deres gemmesteder
  3. Skadedyrsbekæmperen sparer tid og kunden sparer penge samlet takket være hundens fantastiske færdigheder

Book en væggelushund til tjek for væggelus

Absolut Skadedyrsservice A/S holder til i København og omegn, så har du til huse i området + mistanke om at du har væggelus, skal du omgående kontakte en skadedyrsbekæmper og skal du bruge en væggelushund, bør du altså kontakte Absolut Skadedyrsservice for et uforpligtende tilbud. Ved kontakt vil du i tilbuddet bl.a. kunne se pris for undersøgelse og bekæmpelse.

Besøg Absolut Skadedyrsservice her →