Tjekliste til nyt badeværelse

Går du og drømmer om at få gjort noget ved dit gamle badeværelse eller toilet, er der flere ting man skal tage højde for. Nogen vælger at bygge noget af det selv, andre tager kontakt til en totalentreprenør og får dem til at stå for opgaven fra start til slut. Hvilken løsning der er bedst kommer i den grad an på den enkelte.

Det er ikke alt du kan eller burde lave selv

Det er langt fra alle opgave man må,  kan og burde kaste sig ud i. Hvis du selv laver hele badeværelset fra start til slut uden f.eks autorisation, kan du komme ud i en rigtig uheldig situation hvis der skulle ske en vandskade. Det vil din forsikring nemlig ikke dække, og så står du og skal til at rive det hele ned og få et firma til at bygge det hele forfra. Det vil koste dig en masse penge, og tid kunne være sparet.

Spar penge på projektet

Jo flere tiltag du selv kan udføre, jo flere penge kan du spare på projektet, det siger lidt sig selv. Det kunne f.eks være afmontering af lamper, glasvæg og toilet. Men lad være at kaste dig ud i ting, du ikke har undersøgt, eller har overvejet hvordan du skal gribe det an. Ved afmontering af lamper er det f.eks vigtigt at du får slukket for strømmen inden, og får sat en muffe på efter så man undgår at få stød. Ved nedrivning af badeværelset skal du sørge for at få det hele med. Brug en elhammer i rette størrelse, og på med handsker, briller og høreværn. Ved afmontering af toilet og håndvask, skal du sørge for at lukke for vandet. Sidst men ikke mindst er der også nogle tusinde at spare ved at stå for bortskaffelse af affald i forbindelse med nedrivningen. 

Andre måder at spare på

En anden ting der er værd at kigge ind i er valget af materialer og inventar. Du kan godt regne med at mange firmaer vil tjene for at skaffe materialer og inventar. Undersøg om du ikke kan få det billigere på egen hånd.