Hvordan finder man det rigtige mountainbikedæk?

0

Mountainbike er blevet en folkesport og interessen for udstyr og særligt cykeldæk er steget betragteligt. Her ser vi på, hvordan du kan finde det rigtige dæk til din mountainbike.

Mountainbikedæk. Kan det virkelig have nogen indflydelse på, hvordan man kører på sin mtb? Ja, ifølge www.mountainbikedæk.dk

Ja. Nogen synes nok, at det er i overkanten at tillægge de to gummiringe på dine fælge så megen betydning, men mountainbikens dæk er faktisk et af de steder, du kan optimere – så det kan mærkes på både fart, greb, komfort, styregenskaber og punkteringsbeskyttelse. Og det giver jo god mening, da dit dæk er det eneste der adskiller din cykel fra terrænet, du færdes i.

Læs også artiklen “Sådan finder du dæk til racercykel”

For at få det bedste ud af den premis, skal du vælge et dæk som kan håndtere de udfordringer, du byder det i form af rødder og mudrede skovstier, grus eller et hårdt presset single track. Du skal også medregne faktoren dæktryk – som er mængden af luft, du pumper i dit dæk.    

Hvilket mountainbikedæk har du brug for?

Det første du skal afklare er, hvad dit behov til et mountainbike dæk er. Er du ivrig motionist, topatlet, eller skal det bare være hygge?

Hvilket terræn cykler ud mountainbike? Holder du dig på de brede skovstier, eller kan du ikke få nok af single track eller off road? 

I valget af mountainbikedæk bør du forholde dig til:     

  • Dækkets mønster og profil
  • Dækkets bredde
  • Dækkets diameter (26, 27,5 eller 29 tommer)
  • Dækkets materiale, gummiblanding og punkteringsbeskyttelse
  • Dækkets setup: Slange eller tubeless
  • Dækkets type: Foldedæk eller kanttrådsdæk

Sådan finder du mere hjælp

På mountainbikedæk.dk finder du mtb dæk fra alle de store dækproducenter samt en masse artikler om mtb.

De har også lavet en grundig guide til at finde det rigtige mountainbikedæk, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge mountainbikedæk. Guiden er især et godt udgangspunkt for dig, som er er helt ny i sporten, og som har brug for en introduktion til de mange begreber og sammenhænge inden for mtb.

Et andet sted til at finde input til valg af mountainbikedæk er på dækproducenternes egne websider. Her vil du oftest kunne se, hvilke dæk der anbefales til forskellige typer kørestil og terræn.   

Leave A Reply

Your email address will not be published.