Hvordan børnetøj har en indflydelse på dit barns udvikling

Mange tror desværre at tøj til børn ikke spiller en stor rolle, når det kommer til dit barns udvikling. Men tøj og sko har faktisk en betydelig indflydelse, når det kommer til dit barns udvikling.

Ikke bare æstetik

Tøj er påklædning og afspejler ens personlighed, men typisk tænker mange ikke over, hvilke tekstiler, kemikalier og materialer tøjet er fremstillet af. Når det kommer til dit barns helbred, har det en stor betydning.

Der findes en del eksempler på konventionelt tøj med ikke-økologisk bomuld, hvor sprøjtegifte, pesticider og ikke sunde farvestoffer er blevet anvendt. Dette har medvirket til gener såsom irritation, allergi, åndedrætsproblemer og udslet ved kontakt med hunden.

Skal du til at købe børnetøj, kan det derfor anbefales at kigge efterøkologisk fremstillet tøj med certifikater såsom GOTS-mærket. Alternativt kan man holde øje med tøjets fremstillede materialer og eventuelt producenter. På den måde kan du shoppe med bedre samvittighed

Fodtøj ikke bare fodtøj

Når du skal til at handle børnesko er det vigtigt at vælge fodtøjet strategisk og med omhu. Børn har det med at være meget aktive udenfor med til tider voldsomme lege. Derfor bør man vælge noget fodtøj der understøtter fodens naturlige bevægelser, hvilket kan sikre barnets fødder en naturlig udvikling.

Det kan anbefales at vælge minimalistisk fodtøj, da du dermed kan sikre dit fodens biomekanik. Børne fødder består hovedsageligt af brusk, der med tiden gradvist bliver erstattet af knogler under deres løbende udvikling. Har barnet ikke det rigtige fodtøj, kan fødderne ende med at blive misformet af stive og spidse sko. Dette vil senere hen i livet give negative medfølger og betydelige konsekvenser for barnet.

Køb tøj uden at betale en bondegård

Du behøver ikke at købe dyrt børnetøj, for at være sikret kvalitet. Du kan sagtens finde billigt børnetøj fra mange forskellige mærker, som har overkommelige priser på deres produkter. Det kan her anbefales, at du altid investere i kvalitets børnetøj, da du kan være sikret at det holder længere. Det vil sige at du ikke nødvendigvis behøver at skulle købe nyt børnetøj hele tiden. Det kan også anbefales i forhold til dit barns helbred og udvikling.