Har I et optimalt printermiljø?

Der er i dag hos mange virksomheder et øget fokus på effektivisering og optimering af arbejdsgange. Nye digitale løsninger i form af SaaS, smartphone og cloud mv. tager oftest opmærksomheden, mens analoge administrative funktioner såsom printere og kopimaskiner bliver i mørket.

Selvom printere oftest er nogle af de mest oversete muligheder, når det kommer til den generelle optimering, er de nogle af de små ting der har en stor betydning.

En af kontorets bedste venner

Mange virksomheder håndterer stadigvæk et stort antal dokumenter på daglig basis. Udskrivningsopgaver er i nogle afdelinger lige så normalt som at drikke kaffe, dog kan problemer i printermiljøet i form af røde fejlmeddelelser udtværet print, misfarvninger, langsom udprintning mv. hurtigt koste effektiviteten på kontoret.

Mindre problemer kan hurtigt blive til større, da manglende dokumenter, kontrakter, faktura mv. kan medvirke til uorden, resultere i lange ventetider og spildte ressourcer, der i sidste ender manifesterer sig på bundlinjen.

Derfor er det vigtigt, at inkluderer alle funktioner, arbejdsprocesser og enheder, når det kommer til effektiviseringen af virksomheden. Små tiltag såsom en investering i den rette printer kan være med til at opretholde effektiviteten. Virksomhedens arbejdsprocesser bør nemlig ses som en kæde, hvor ineffektiviteten et sted skader den overordnet effektivitet.

Moderne løsninger til moderne behov

Printer produkter kan siges at være uundværlige løsninger, når det kommer til en effektiv hverdag. Dog er en printer ikke bare en printer, der findes nemlig mange forskellige typer løsninger. I en del tilfælde findes der ikke en ”one size fits all” løsning, da ikke alle virksomheder og organisationer er ens.

Nogle virksomheder har særlige krav, for eksempel:

  • Printe med farve
  • Har behov for netværkstilkobling
  • 3D print
  • Et behov for sikkerprint
  • Multifunktioner (scanninger, fax mv.)
  • Stort eller lille forbrug
  • Trådløs tilkobling eller analog
  • Mobil print

Det er handler her, om at vælge ud fra ens kontekst. Med det rette valg kan I få store besparelser i omkostningerne.

Husk at tage højde for sikkerhed

Vælger man en digital printer, kan det være strategisk at vælge en løsning, der tager højde for sikkerhed Alternativt kan man vælge at understøtte ens digitale printermiljø med en IT-sikkerhedsløsning som f.eks. IAM eller lignende. Digitale enheder kan nemlig bruges som indgange af hackere og cyberkriminelle til at tilgå virksomhedens netværk, og dermed jeres vigtigste aktiver.