Fordele ved facadeisolering

Facadeisolering er en yderst smart måde at energioptimere boligen på. Det svarer til at give huset en varm frakke på der er med til at holde kulden ude om vinteren og varmen ude om sommeren. Før i tiden var der ikke de samme krav, og fokus på at boligerne skulle være energioptimeret, som i dag. Og selvom en efterisolering af gulve, lofter kan være med til at sænke energiforbruget betydeligt, har det en stor effekt at vælge facadeisolering.

Andre fordele ved facadeisolering

Ved facadeisolering får du også en helt ny facade, som var huset bygget helt splinter nyt. Det er både en facaderenovering og energioptimering i et ryk. Der er mange forskellige isoleringstykkelse at vælge imellem, men det mest anvendte er 100 mm facadeisolering. Det er lidt dyrere end end 50 mm , men du får også en del mere for pengene. Det koster ca 100 kr mere pr m2 at vælge 100mm. Du har også mulighed for at vælge mellem 36 forskellige farver som standard, så der er lidt for enhver smag

Kan facadeisolering holde?

Der er mange der tror at facadeisolering giver en udsat facade, og at man nemt kan komme til at lave hakker i facaden. Det er dog ikke helt korrekt. Man trækker nemlig et tyndt lag filts på facadebatts, og lægger et net i, også kaldet netpuds. Det giver en utrolig styrke der gør at facaden kan modstå almindelige slag og stød.

Hvad koster det af få facadeisolering boligen?


Det er meget svært at give et bud på hvad det kommer til at koster at få udført en facadeisolering. Der er mange ting der spiller ind, men det kommer altid an på hvor mange forhindringer og udfordringer der er forbundet med projektet. Hvis huset f.eks har høje gavle, kan man nemt bruge 15.000 eller mere for stilladset alene. Derudover kan det være facaden skal slibes inden man kan montere facadebatts. Det går ikke at der sidder løs maling eller puds, der gør at man ikke har mulig for at kunne garantere en optimal holdbarhed. Derudover har det også meget at sige om facaden er meget medtaget. Et typisk hus kan hurtigt koste 120.000 eller mere.


Hvem udfører facadeisolering?


Det er primært murerfirmaer der udfører facadeisolering. Det er en del af murerfaget. Tag fat i dit lokale murerfirma og hør mere om dine muligheder.