5 grunde til at renovere facaden

Facaden på dit hus er en meget vigtig del af det udvendige design, fordi det sætter stilen for resten af bygningen. Og det er også vigtigt på grund af dets indvirkning på energieffektivitet. I dag skal vi tale om 5 grunde til at ombygge din facade og fordelene ved at gøre det.

Facaden kan renoveres af mange grunde: enten fordi du synes den er blevet for gammel at se på, eller fordi den har taget skade. Renovering af din facade er en vigtig investering, men til gengæld giver den dig også mange fordele: øget værdien af boligen eller forbedring af dets energimærke.

1. Øger ejendomsværdien

En facaderenovering øger værdien af dit hjem. Hvis du en dag overvejer at sælge huset, vil du have noget lettere at komme af med et vandskuret hus, fremfor et gammelt murstenshus, hvor murstenene har set bedre dage. Potentielle købere vil sætte pris på et hus med en ny facade, da det er noget af det første de lægger mærke til når de ankommer til huset

2. Facadeisolering – ny facade og bedre energimærke

Før i tiden havde man ikke de samme krav til isoleringsevnen i huse. Nogle gasbetonhuse kan man næsten ikke holde varmen i, da du ingen hulmure har. Her er facadeisolering er rigtig god ide. Udover det, så kan man også udnytte håndværkerfradraget på op til 25.000 pr voksen i husstanden (2021)

3. Huset får en ny skal og bliver mere modstandsdygtig.

Det kan godt gå hen at blive en dyr erfare hvis man bare lader husets facade stå til. Ved at sørge for at holde huset vedlige, forlænger du også levetiden på huset. Det danske skiftende vejr, kan godt være hårde ved vores facade.

 4. Undgå mest mulig vedligeholdelse

Hvis du har et murstenshus, og du vil være på den sikre side i forhold til vedligeholdelse, så er det klart at foretrække, at vælge en omfugning af facaden. Det et noget dyrere end vandskuring, da der er mere arbejde i at fræse de gamle fuger ud først, men vedligeholdelsen, forbliver på et minimum.

5. udskiftning af døre og vinduer

Hvis du har gamle døre og vinduer i huset, har varmen meget lettere ved at forlade huset, frem for hvis ud har nogle dyrere, der er energioptimeret. Det er ikke en helt billig omgang, men det kan også være, det var værd at kigge ind i.

.