Har I brug for eksperthjælp til at udvikle jeres samarbejde?

re:lead består af en række partnere, som alle er eksperter i at udvikle ledere, ledergrupper og teams. Vi ved, at et stærkt og udviklende samarbejde udspringer fra et fælles fundament, hvor selvværd, tillid og udviklende relationer er i fokus.

Et udviklende samspil evner at forløse potentialer både i teams og 1:1

De fleste teams og ledergrupper har nogle mønstre, som holder dem fast i ugunstige adfærdsmønstre. Ved at arbejde udviklende, forløser I potentialet, både hos den enkelte, og i dynamikken mellem jer.

Udover coaching af ledere, ledergrupper og teams, tilbyder re:lead også en række lederudviklingsforløb, der har til formål at udbrede hvad vi kalder “Det udviklende lederskab”. Vores udviklingsforløb hedder “Lederskab i anden”, og de giver deltagerne muligheden for at undersøge de fundamentale dilemmaer i deres eget lederskab.

Alle vores konsulenter har ekstensiv erfaring indenfor lederudvikling, coaching og teamudvikling

Vores erfaring er, at jo mere praksisorienteret et udviklingsforløb er, jo større bliver virkningen over tid. Når I får brug for nye perspektiver på jeres situation, har vi en række nøje udvalgte teorier og modeller, som vil inspirere jer til at se nye facetter af gruppens dynamikker og udviklingsmuligheder.

Hos re:lead ser vi det som vores opgave at dele ud af det som vi ved noget om. Af samme grund har vi skabt et blogunivers, hvorfra vi deler vores viden omkring det udviklende lederskab, og viser hvordan ledere kan opnå det.

re:lead findes også som podcast. Vi inviterer løbende gæster ind, som alle har ekstensiv erfaring med ledelse og organisationsudvikling. I podcasten diskuterer vi emner som selvledelse, ambitioner, personligt lederskab, data-etik, osv. Alt sammen for at give danske ledere muligheden for at reflektere over deres eget lederskab, og hvordan de kan finde frem til en større grad af mening i deres lederskab.

At være en god leder handler ikke kun om at turde gå forrest

Det handler i lige så høj grad at integrere dine personlige værdier i arbejdet. Mening er centralt for dine relationer, dit selvbillede, og for din tilgang til at lede mennesker.

Besøg os på relead.dk, og oplev hvordan vi hjælper ledere, ledergrupper og teams med at opnå en større grad af meningsfuldhed i arbejdet, samtidig med at der åbnes op for en helt ny professionel funktionsgrad.