Parterapi i København

Det kan være svært at indse at man har brug for parterapi for at kunne fortsætte som et par. Hvis ens parforholdet begynder at blive indeholde mange konflikter, udfordringer uden løsning, det meste kommunikation går skævt eller mangel på intimitet og seksualitet, så kan det være tid til at se en psykolog. Hos Ida Baggesen hjælper vi par med at finde hinanden før det er for sent, vi har en masse erfarne psykologer, som alle er klar til at træde til støtte til jeres forhold og yde psykologisk hjælp.

Har vi brug for parterapi?

Det spørgsmål er svært at svare på uden at have haft en indledende samtale, men det som vi ser oftest, er at, når et parforhold søger hjælp, så er det baseret på én eller flere af følgende baggrunde:

  • Problemer med at udtrykke jeres følelser overfor hinanden.
  • Har uløselige uenigheder.
  • Tilbagetrækning, kritik eller foragt i jeres interaktioner med hinanden.
  • En begivenhed har rystet jeres daglige liv.
  • Beslutningstagningsprocessen fungerer ikke sammen.
  • I har oplevet eller oplever utroskab, afhængighed eller fysisk vold.
  • I ønsker et stærkere parforhold.

Hvis du kan nikke genkende til en af ovenstående, så er det værd at overveje om parterapi, kan hjælpe jer med at nå frem til et parforhold, som man nyder at være i.

Hvad sker der til parterapi?

Mange har måske et billede af at parterapi blot er psykologen, som lytter til en række problemstillinger og tager en faglig vurdering for hvem der har ret. Dette kunne dog ikke være længere fra sandheden, i hvert fald her hos Ida Baggesen. Vi hjælper med at sætte ord på jeres værdier og overbevisninger, så i virkelig kan se hinanden som dem i er. Det er også vigtigt at få afklaret jeres roller og ansvar i parforholdet, der er intet forkert svar, men der kan være forkerte forventninger.