Magnesium er et vigtigt mineral – får du nok?

I denne artikel kan du blive klogere på magnesium og dets egenskaber. Magnesium er vigtig for alle kroppens organer, men mennesket er ikke selv i stand til at producere magnesium. Derfor kan et kosttilskud af god kvalitet, være nødvendigt som supplement til en sund og varieret kost.

Magnesium er et livsnødvendigt mineral og indgår i flere hundrede kemiske enzymprocesser i kroppen. Magnesium er blandt andet med til at danne DNA og proteiner, styrke vores knogler, og mineralet indgår også i vores stofskifte og energiproduktion. Magnesium har vitale egenskaber for kroppen og kan være sygdomsforebyggende.

Mennesket kan ikke selv producere magnesium, og derfor er vi afhængige af at få nok magnesium gennem kosten, eller supplere med et magnesium kosttilskud. Magnesium findes i mange forskellige fødevarer, lige fra kød, til fisk, grøntsager og korn. Andre gængse fødevarer, såsom alkohol og kaffe, kan dog være med til at forstyrre og nedsætte optagelsen af magnesium.

Mangler du magnesium, kan du opleve symptomer såsom øget træthed, både i hovedet og i muskler, nedsat appetit, diarré, eller små rystelser og kramper i kroppen. I disse tilfælde kan et magnesium kosttilskud af god kvalitet, ofte afhjælpe problemet.

Magnesium som kosttilskud

Nordic Premium Group har agenturet på to serier med kvalitetskosttilskud, Terranova og Solgar. Terranova tilbyder fx et Magnesium 100 mg. kosttilskud, der ligesom alle andre af deres produkter, er vegansk og lavet på naturlige ingredienser, uden nogen former for tilsætningsstoffer. Solgar tilbyder fx Magnesium Citrat 200 mg., der i sin citratform, sikrer en høj optagelighed. Kosttilskuddet er desuden vegansk og glutenfri.

Kosttilskud kommer i forskellige kvaliteter

Mere end hver anden dansker indtager dagligt kosttilskud som supplement til deres kost. Der findes dog rigtig mange varianter og kvaliteter inden for kosttilskud.

Solgar har produceret kvalitetskosttilskud siden 1947. Solgars produkter er baseret på ernæringsvidenskab, og med egen produktion, distributions- og laboratoriefaciliteter, sikrer de kvalitet fra start til slut. Solgars produkter er alle certificeret Gold StandardTM, som garanterer forbrugeren et kosttilskud af høj kvalitet.

Læs mere om Solgar og nogle af deres populære kosttilskud her.

Ingredienserne i Terranovas kosttilskud, udvindes udelukkende af naturlige råvarer, dyrket uden brug af pesticider og plantebeskyttelse. Alle Terranovas kosttilskud er 100 % veganske og uden tilsætningsstoffer. På denne måde sikres forbrugeren et rent og naturligt kosttilskud i en høj kvalitet, med omtanke for både krop og miljø. Terranova har et stort sortiment af kosttilskud, som rummer alt fra D3 vitamin, omega 3-6-7-9, multivitamin, jerntilskud og meget mere.

Læs mere om Terranova og deres 100% veganske D vitamin her.