5 ting du kan lave med familien i det dårlige vejr

Vi er efterhånden ved at være en smule vant til det dårlige vejr, som vejrguder vælger at give os danskere, hvilket efterlader med ingen andre muligheder end at tilbringe dagen indendørs. Derfor skal man nu finde på noget, som man familie kan hygge sig med, når man skal hygge sig. Så her har jeg valgt at tage 5 ting du kan lave, som familie i det dårlige vejr.

 

1. Tag brætspillene frem

Ja, det kan virke en smule gammeldags, men der er altså ikke noget som samler familien som et brætspil. Det er underholdning der passer til alle aldre og der er utalrige brætspil at vælge imellem, så det er bare med at vælge det som man har lyst til, da man sikkert har nogle brætspil liggende inde skabene. Og når man først er kommet godt i gang med spilene, bliver hurtigt intens, da alle selvfølgelig ønsker at vinde.

 

2. Den lidt mere moderne løsning – spillekonsollen

Men hvis man ikke lige føler for brætspillene, så er der selvfølgelig også spillekonsollen, som man kan benytte sig af – hvis man har én. Der er også mange underholdende spil man kan spille sammen som familie, et godt eksempel på dette er nintendo wii’en. Her kan man virkelig få plussen op ved hjælp af de mange spil, der er til at finde på sådan én konsol, bl.a. Wii Sport – som mange formentlig allerede har stiftet bekendskab med – har mange sjove, men besværlige spil der kan gå én på nerverne, hvis man ikke passer på! Ellers kan man ende med at komme ud nogle raserianfald, der bestemt ikke var tiltænkt med fornøjelserne.

3. Se en den nye film i biografen 

Det er ikke så ofte man kommer derind – for de fleste, men det dårlige vejr er den perfekte undskyldning for at tage derind og se den film, man har set frem til. Selvom det kan være at der er mange andre, som har haft samme idé, så det kan være idé bare at blive hjemme på sofaen og se en film på netflix. Men hvis du allerede har set alle de gode film på netflix, så kan du også leje en film på Blockbuster eller en anden steaming tjeneste. Og hvis du føler dig i stødet, kan du også tage en film- eller seriemarathon, hvor du genser nogle af de klassikerne.

4. Tag en tur i den nærmeste svømmehal

Hvis du har lyst til at lave noget fysisk aktivitet, kan du og familien tage ned i den nærmeste svømmehal, hvor man kan hygge sig med sine børn i vandet. Eller lade børnene være lidt for sig selv, mens forældrene tager en tur i boblebadet eller saunaen for at koble fuldstændigt af. Det kan være rart både for børnene og de voksne, og det behøver jo heller ikke være sådan hele turen i svømmehallen. Derefter kan man tage hjem og slappe af på sofaen og se hvad der vises i fjernsynet eller se en film på netflix. Dog, kan det også være at man er blevet så udmattet og afslappet, at man bare går på hovedet i seng efter svømmehalen.

 

5. Hjemmebagning – havregrynskugler eller andet

Denne aktivitet kan selvfølgelig også kombineres med de andre, som en lækker snack til filmen eller lignende, hvor man eksempelvis laver havregrynskugler eller en til flere andre lækre dessert til aftenens hygge. Mulighederne for hvad man kan lave er uendelige, når man har alt tid i verdenen. Derfor kan man også med fordel spørge børnene om hvad de kunne tænke sig, så man er sikker på at det er noget de vil være interesseret i at lave sammen som familie. Og hvis det hele nu skulle gå fuldstændig galt, så er der heller ikke længere ned til den lokale bager.

You might also like More from author

Comments